Annonce:
Annonce:

Riskær: Skift organ før du bliver syg

I dages Understrøm skriver Klaus Riskær, at vi vil forebygge sygdom i langt højre grad end i dag.

Annonce:
Følg nationen!

Tidligere var sygdomsforebyggelse koncentreret om ret primitive forholdsregler som motion, sunde spisevaner og fravalg af farlige forbrugsprodukter. I ny tid inddrages teknologi og forebyggende behandlingsteknikker.

Det bliver almindeligt udbredt, at ødelagte eller beskadigede gener på forskellige tidspunkter i et individs livsforløb gøres til genstand for genterapeutisk behandling, således at det ødelagte gen erstattes eller repareres af en stamcelle-applikation.

Uanset, om den genetiske disposition foreligger fra fødslen eller om det drejer sig om skader, der opstår som følge af slitage og sygdom, vil cellebanken kunne anvendes. Dele af ny tids befolkning har egne stamceller opmagasineret, mens andre må benytte genetiske reproduktioner og acceptere, at de efter behandling må leve med et omstillet “hybridt immunforsvar” og livsvarig medicinering.

Annonce:

Defekte organer bliver erstattet af nye, der rekvireres i takt med, at man konstaterer en svækket funktionsevne, men altså før individet kan karakteriseres som syg i klassisk forstand.

Et kvantespring indenfor transplantations-medicin sikrer evnen til at seriefremstille organer i alle gængse vævstyper med stor forligelighed mellem donor og den modtagende patient. Nationale transplantationsarkiver oprettes.

Tidligere tiders massesygdom udryddes i takt med de teknologiske fremskridt. Evnen til at skabe blodceller, nerveceller og nyt væv tillader eliminering af tidligere tiders folkesygdomme.

Hospitaler bliver monumenter over en svunden tid. Et levn fra dengang, det enkelte menneske måtte reagere på sygdom og modtage den hjælp, som var mulig, men hvor behandlingsresultatet var usikkert og varierende.

Annonce:

</p><p><b>Du kan skrive din mening om Riskærs spådom her - eller du kan besøge <a target="_blank" href="http://www.understrom.com/bog/understrom/original2008/readingpiece46/tekst/">www.understrom.com</a></b><b>og få den udvidede version af dagens tekst. Der er nyt fra understrøm i morgen.</b></p>

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: