Annonce:
Annonce:

Ingen penge til børnenes julegaver

Ekstra Bladets læsere kan i år igen være med til at gøre julen lidt lysere for børn, der lever i fattigdom. Sidste år fik 430 familier hjælp

Syvårige Andreas bor med sin mor og storesøster, og der er ikke råd til gaver og godter. Men det kan Ekstra Bladets læsere nu ændre på. Foto: Anders Brohus.
Syvårige Andreas bor med sin mor og storesøster, og der er ikke råd til gaver og godter. Men det kan Ekstra Bladets læsere nu ændre på. Foto: Anders Brohus.
Annonce:
Følg nationen!

Har du problemer med at finde på, hvad du skal give i julegaver i år? Det problem har man ikke i tusindvis af danske børnefamilier. Her er problemet at få råd til bare at købe en lille ting til juleaften.

På trods af stigende velstand og at folk – trods finanskrisen – rent faktisk får flere penge mellem hænderne, er der i dag flere og flere, som er afhængige af julehjælp fra velgørende organisationer.

Det er den enslydende melding fra alle, der beskæftiger sig med den fattigste del af danskerne: enlige mødre, familier uden arbejdsindtægt og brudte familier, hvor det ikke er usædvanligt med et rådighedsbeløb til mad, tøj og fritidsaktiviteter på under 2000 kr. om måneden.

Annonce:

Hjalp 430 familier
Sidste år hjalp Ekstra Bladets læsere gennem ASF-Dansk Folkehjælp 430 fattige familier til en bedre jul ved en indsamling, der blev formidlet af bladet. I år gentager vi succesen med den klare forudsætning, at endnu flere skal nyde godt af hjælpen i år.

Indsamlingsresultatet sidste år blev 525.000 kr., og sammen med et beløb fra Dansk Folkehjælps lokalindsamlinger gjorde de penge det muligt at give 430 familier madvarer for 500 kr. samt gavekort til BR og Sport-Master på hver 500 kr. Hensigten var – og er også i år – at sikre både bordets glæder og gaver under træet.

Nyt indsamlingssted
– Ekstra Bladets læsere gjorde, at vi kunne give julehjælp til fem gange så mange, som vi selv havde været i stand til, siger generalsekretær Klaus Nørlem i Dansk Folkehjælp, der først for to år siden involverede sig i julehjælp.

Julegaven fra Ekstra Bladets læsere bliver den samme som sidste år. Men indsamlingsresultatet vil være afgørende for, hvor mange der kan få glæde af den.

Annonce:

For at sikre endnu flere penge har vi allieret os med Spar-kæden, hvor du – ud over at købe Ekstra Bladet – i de kommende 14 dage også kan give dit bidrag i en indsamlingsbøsse på købmændenes diske i de 450 supermarkeder.

Hvis du vil give en skærv til Danmarks fattige børn, så kan du ringe, sms'e eller bruge dit Dankort.

TELEFON 90 565 444 (hvert opkald koster 100 kr.)

SMS 'JUL' TIL 1220 (hver sms koster 100 kr.)

INTERNET med Dankort på folkehjaelp.dk

Har du selv brug for julehjælp eller kender du en familie, der er i juleknibe, så udfyld skemaet her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: