Annonce:
Annonce:

Fem fede ved finanskrisen

Der er skrevet side op og side ned om finanskrisen tragiske konsekvenser, men er finanskrisen kun en ond nedtur? Svaret er nej

Islandske varer til discountpris er blot en af fordelene ved finanskrisen. Foto: Haukur Snorrasson
Islandske varer til discountpris er blot en af fordelene ved finanskrisen. Foto: Haukur Snorrasson
Annonce:
Følg nationen!

1. Billige brændstofpriser. Efter i månedsvis at have hørt klagesangen om benzinprisernes himmelflugt (den har kørt på repeat), er det en fornøjelse at se prisskilte med 95 oktan til 7.43 og diesel 7.17. Aaah.

2. Island blev for kort tid siden beregnet som et af Europas dyreste lande at besøge, men finanskrisen har ændret det billede. Finanskrisen har ramt den islandske økonomi hårdere end noget andet land, og den islandske krone har da også mistet omkring halvdelen af sin værdi. Nedsmeltningen af den islandske økonomi betyder, at en juleindkøbs-geyserbade-ferie på vulkanøen kun koster en slik.

3. Håndværkerne er blevet sultne. Efter at byggebranchen har kørt med sømpistolen på 120 km/t i flere år, begynder det at stilne af med de store byggeprojekter. Det betyder, at man ikke længere skal hive en mindre formue ud af pensionsopsparingen og booke tolv måneder i forvejen for at få en håndværker til at fikse et køkkenbord.

4. Du slipper for artikler om velbjergede boligejere, der tjener din årsløn (skattefrit) bare ved at sidde på hænderne efter at have investeret i en strandvejsvilla på det rigtige tidspunkt. Boligboblen er bristet, og historierne om massive boliggevinster på flere tusinde kroner dagligt er forstummet. Lejer og førstegangskøbere byder stilheden velkommen.

5. Har du sparepenge tilovers, er det et godt tidspunkt at starte en karriere som aktionær, for priserne på selv toneangivende aktier har ikke været lavere siden slutningen af 1980'erne, lyder det fra økonomerne. En stribe aktier fås til 'indkøbspris' i øjeblikket. Eksempelvis har Vestas taget et dyk på 63 % siden september måned.

Har du oplevet andre positive konsekvenser af finanskrisen?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: