Annonce:
Annonce:

Politikere rystet over 200.000 fattige

Ekstra Bladets juleindsamling sætter et vigtigt fokus på de fattige i Danmark, siger politikerne. - Flovt, at vi har 200.000 fattige herhjemme

Annonce:
Følg nationen!

Hvordan er det at være folketingspolitiker i et af verdens rigeste lande, hvor de største problemer for de fleste danskere er vægten, skatterne og livets gang i tv-familien Sommer?

Ekstra Bladet var i går med raslebøssen på Christiansborg, hvor vi bad fem politikere komme med et bud på problemet fattigdom i Danmark.

Læs hvad politikerne svarede her

De var alle oprørte over fattigdommens omfang, og ville alle gerne bidrage med en skilling til det gode formål. 212 kroner kom i bøssen. Og de var alle enige om, at en sådan indsamling synliggør problemet.

Overflod og fattigdom
Danskerne har formentlig aldrig væltet sig i så meget overflod som netop nu. Men sandheden er, at 200.000 danskere – heraf 50.000 børn – er så fattige, at de ikke kan holde jul uden hjælp fra andre.

Annonce:

Ja, du læste rigtigt. 50.000 danske børn er ramt af fattigdom. Der er tale om udstødte børn, der får dårligere mad. Børn, som må gå i brugt tøj. Børn, der ikke har råd til fødselsgaver eller at gå til sport. Julegaver er kun noget, de drømmer om.

Officielt ingen fattige
De uhyggelige fattigdomstal kommer fra den nyeste opgørelser fra Arbejdernes Erhvervsråd, der definerer en fattigdomsgrænse ud fra OECD og Finansministeriets kriterier.

Men Finansministeriet vil ikke anerkende begrebet fattige, og Danmark har som et af de eneste lande ikke en fattigdomsgrænse. Man kalder det lavindkomstgrupper.

For at synliggøre problemet har Ekstra Bladet igen i år allieret sig med ASF Dansk Børnehjælp for at samle ind til fattige familier. Sidste år gav Ekstra Bladets læsere over en halv million kroner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: