Annonce:
Annonce:

Forbuds-Danmark: Lad os ryge i fred

nationen! ryster på hovedet af forslag om dyrere cigaretter. Vi ryger videre alligevel.

Vig bort, hetz og forbud. Lad os være i fred.
Vig bort, hetz og forbud. Lad os være i fred.
Annonce:
Følg nationen!

Hjerteforeningen argumenterede i går for, at prisen på cigaretter skal hæves med 50 procent. Det skulle, i følge foreningen, afholde unge mellem 15 og 29 år fra at begynde at ryge.

Hvor har i det fra?
Sludder!, mener nationen!'s læsere.

64 procent af de rygere, som har deltaget i afstemningen, tilkendegiver, at de ville være begyndt, også selvom prisen på cigaretter havde været højere.

Hele 76 procent af rygerne mener, at de ville fortsætte med smøgerne, selvom prisen blev hævet, dog tror 15 procent, at de ville skære ned på forbruget.

Hallo, vi lever i en farlig verden
Hvis man spørger nationen!, ville en prisstigning have ringe effekt. I det hele taget er både rygere, og ikke rygere, trætte af forbud og hetz.

nationen!-medlem Claus T. skriver:

Annonce:

- Danmark = Forbud! På et tidspunkt bliver det vel helt ulovligt at ryge! Vi tager medicin, som har bivirkninger, det legetøj, vores børn leger med, kan indholde ting, som kan være farlige, vores microbølgeovn kan være farlig, mobilien som vi snakker i, kan være farlig. Hallo! Vi lever i en verden, der er farlig, men vi må sgu leve med det og ikke indskærpe det frie valg. Om 50 år finder vi ud af, at det WC-papir, vi bruger til dagligt, er skide usundt. Vi bliver aldrig fri for ting, som er usunde. Sådan er livet.

Totalitære tilstande
Herman J. går skridtet videre og sammenligner den danske intolerance overfor cigaretter med nazisternes anti-ryger-kampagner.

- Lad os ikke glemme, hvem det var, som fandt på de første offentlige anti-ryger-kampagner. Hvis vi skal have fred og ro i samfundet, må de unge have et eller andet at muntre sig med, det være sig alkohol eller cigaretter, for at glemme, hvor grum verden ser ud. Der er kun en ting at sige: Fingrene væk!

Thomas J. tilføjer sarkastisk, at prisstigninger da er en vældig god idé:
- Så skal man sætte priserne op på alkohol i samme åndedrag, men uha nej, de alkoholoiske tåger holder befolkningen i ro. Og jo, folk der bliver pløjet ned af en spritbilist dør af passivt druk.

Annonce:

nationen!-medlem Carl-Heinz F. supplerer:
- Prisen skal dobbelt op på tobak, spiritus/ øl, biler/ motorcykler, våben/knive og narkotika, så bliver det kun de rige, der kan leve livet. Typisk ensporet tankegang.

nationen! tror altså ikke på Hjerteforeningens forslag. Men kan det være rigtigt, at Danmark bare skal lade stå til, mens befolkningen langsomt forgifter sig selv? Skal man ingenting gøre for at stoppe rygerne?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: