Annonce:
Annonce:

Vicki B: Kvinde, tro på din krop

Vi skal have stramme lår, flade maver og en lille rund og fast popo - ellers er vi ikke gode nok, skriver Vicki Berlin,

Vicki Berlin. Foto jesper Stormly Hansen
Vicki Berlin. Foto jesper Stormly Hansen
Annonce:
Følg nationen!

HER FORLEDEN VAR JEG på café med en kollega, som for nylig har arbejdet sammen med nogle af mine tidligere mandlige kollegaer. Vi hyggesnakkede, og emnet faldt da også på vores tidligere arbejdsplads.

Hun sagde, at hun flere gange havde hørt dem omtale mig i ikke så pæne toner. Straks kørte jeg hele arbejdsperioden igennem i hovedet – har jeg været dårlig til mit arbejde, umulig, doven, uduelig, ubehøvlet eller trådt nogen over ømme tæer?

Til sidst blev jeg nødt til at få fred i sindet og spurgte hende, hvad der var blevet sagt, så jeg kunne lære at arbejde på mine fejl og mangler. Hun sagde, at de havde talt meget om, at jeg ikke var lækker, og at jeg havde en stor røv.

Annonce:

Mine faglige egenskaber havde de ikke noget skidt at sige om, men det, der gjorde mig dårligere som kvinde og som kollega var åbenbart, at de to selv alt for kvabsede mænd midt i 30'erne ikke syntes, at mit udseende var godt nok til dem og den skærm, jeg optrådte på foran Danmark.I

EN TID, HVOR UNGE PIGER bliver bombarderet med supertynde, retoucherede modeller, i en tid, hvor anoreksi er ved at blive ligeså almindelig som influenza blandt unge piger og drenge, i en tid, hvor børn på ti år går på slankekur for at få kroppe som kvinder i bladene, der skal man så høre på den slags mandschauvinistisk bavl fra voksne mænd!

Det er sådan noget, som skubber til disse komplekser og giver sunde piger usunde tanker.

Nu er jeg heldigvis en voksen kvinde på 31 år, der har så meget selvindsigt, at jeg godt ved, at jeg ikke er model – det er heller ikke min ambition.

JEG ER SUND OG ALMINDELIG og elsker at lave det, jeg laver, selv om jeg har et stort bagparti og ikke lader mig stoppe af det. Min hjerne ved godt, at jeg ikke er overvægtig, og det ved de fleste kvinder også godt, at de ikke er, men den slags kan alligevel gøre frygtelig ondt, hvis det bliver sagt til de forkerte.

Vi er altid selv vores værste dommer. Lavt selvværd er en folkesygdom, og det er svært for almindelige sunde kvinder, at tro på, at de er smukke og sexede, når de bare er normale.

Annonce:

Vi skal have stramme lår, flade maver og en lille rund og fast popo – ellers er vi ikke gode nok. Jeg har talt med vidunderlige kvinder med sunde kroppe, som næsten ikke kan holde sig selv ud, fordi de har en delle på maven. De fokuserer konstant på det, og det er det første, der falder dem ind, når de vågner om morgenen. Hvor er det ærgerligt.

JEG HAR ONDT AF DE TO mænds nuværende eller kommende kærester. At de ikke kan se kvinder som de smukke væsner, de er, og få dem til at føle sig godt tilpas og støtte dem til at elske sig selv, men at de i stedet hælder mere gær i dejen med umulige kvindeidealer.

Det er på tide, at vi tør kigge os selv i spejlet og lærer at elske vores sunde former.

Jeg er heldig, at have en vidunderlig mand, der elsker mig, som jeg er, og fortæller mig det hver dag. Sådan en mand fortjener alle kvinder, for vi har brug for støtten til at tro på os selv, når vi ufrivilligt skal lægge krop til den slags idiotisk øregas.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: