Annonce:
Annonce:

Det siger politikerne om indsamlingen

Annonce:
Følg nationen!

Simon Emil Ammitzbøll, radikal løsgænger:
– Den eneste måde, man kan komme fattigdommen til livs på, er at ændre samfundet på en sådan måde, at flere kan komme i arbejde og forsørge sig selv. Så får de også råd til at tage sig af de børn, de sætter i verden. Men alle kan jo blive enige om, at det er uantageligt, at så mange tusinde danskere, specielt så mange børn, skal lide nød i så rigt et samfund. Så i den forstand sætter en indsamling både fokus på problemet og hjælper mange i en konkret situation.

Annonce:

Anne Grete Holmsgaard (SF):
– Man skulle næsten tro, at det var en del af regeringens politik at skabe et proletariat af fattige. Det er i hvert fald en kendsgerning, at Fogh og co. har forringet vilkårene for de dårligst stillede danskere de seneste år. Det bekræfter den undersøgelse, som siger, at vi har 200.000 under fattigdomsgrænsen, heraf 50.000 børn.

– For det er et fattigt samfund, hvor så mange kan leve i stor velstand, med huse, biler, sommerhuse, og så mange samtidig ikke har råd til at fejre jul. For at forstå alvoren i situationen burde nogle flere prøve, hvordan det er at være fattig op til jul sammen med de mange berørte børn.

Karen Hækkerup, Socialdemokraterne:
– Det er klart uacceptabelt, at 200.000 danskere befinder sig under fattigdomsgrænsen.

– Modsat dengang jeg voksede op, er det i dag meget mere farligt og svært at være fattig, fordi alle andre omkring en har så meget. For børn kan det f.eks. være meget hårdt at måtte blive hjemme, når alle skolekammeraterne skal af sted på lange ferier.

Annonce:

– Rent konkret kan man starte med at hjælpe de fattige forældre med at lette i bunden, når man laver en skattereform. Dermed får de fattige forældre, der tjener mindst, også mere ud af deres lønindtægt.

Mogens Jensen, Socialdemokratierne:
– Vi kan simpelthen ikke være bekendt at have 200.000 fattige i et land som Danmark, der betegner sig som et af verdens rigeste og bedste velfærdssamfund. Det er mildt sagt flovt og uanstændigt.

– Det allervigtigste er at hjælpe her og nu og sætte ind der, hvor man kan se, at den negative sociale arv spiller ind. Her gælder det om at sikre, at folk får en uddannelse, kommer ind på arbejdsmarkedet og der får mulighed for at hægte sig på en ordentlig tilværelse.

Naser Khader, Liberal Alliance:
– Vi betaler en masse skat, som skal klare vores velfærd, og jeg er meget overrasket over at høre, at vi i Danmark har 200.000 under OECD's fattigdomsgrænse, heraf 50.000 børn.

Annonce:

– Det må der gøres noget ved. Vi kan simpelthen ikke være bekendt i et velfærdssamfund som det danske at have så mange fattige. Det er et godt initiativ med indsamlingen, men det kan ikke være meningen, at f.eks. børn kun er sikret en anstændig jul, hvis de får hjælp fra private indsamlinger. Det burde velfærdssamfundet være indrettet til at sikre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: