Annonce:
Annonce:

Riskær: Mix dagen med pligt og fritid

Klaus Riskær skriver om unge, der i Ny Tid mixer sine dage sammensat af pligter og fritid, sport og hobbies og socialt samvær.

Annonce:
Følg nationen!

Man skal forstå, at den ny tids udviklingscenter ikke blot er “skole” og “undervisning.” Udviklingscentret har mere form af tilbud og muligheder end krav og begrænsninger.

Et individs første berøring med udviklingscentret sker i en ung alder som en flydende, umærkelig og gradvis overfang fra pasningscenter til udviklingscenter. Det er centrets hele formål og opgave at udgøre et naturligt centrum for barnet og det unge menneskes livsinteresse.

Den enkelte kan tilrettelægge og mixe sin dag, der er sammensat af pligter og fritid, sport og hobbies, socialt samvær mellem de unge og moduler af undervisningsaktiviteter. Det unge menneske kan indbygge fritidsmoduler, sportsdeltagelse og adgang til mere underholdningsprægede aktiviteter. Der kan vælges og deltages i workshops, værksteder, teknikgrupper og gæsteforelæsninger.

Det bliver kravet, at en samlet løsning over den fulde dag kan tage vare om det enkelte barns behov for støtte, uddannelse, engagement og sameksistens. Den nye tid kræver social- og følelsesmæssig intelligens, der samlet kompenserer for det tomrum, der ellers vil udvikle sig om familiens funktionalitet i hverdagen, med risiko for flugt ind i den digitale syntetiske struktur.

Du kan skrive din mening om Riskærs spådom her - eller du kan besøge www.understrom.comog få den lange version af dagens tekst. Der er mere understrøm i morgen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: