Annonce:
Annonce:

Poul Madsen: Danske børn har brug hjælp

Hvordan ville du selv have det med at fortælle dit barn: 'Desværre, der bliver ingen julegaver i år, vi har ikke råd, spørger chefredaktør Poul Madsen

Sådan en bøsse står i Danmarks 450 SPAR-butikker fra mandag og 2 uger frem. Foto: Linda Johansen
Sådan en bøsse står i Danmarks 450 SPAR-butikker fra mandag og 2 uger frem. Foto: Linda Johansen
Annonce:
Følg nationen!

SIDSTE ÅR VAR DET store hit at købe en ged til fattige i Afrika. Umiddelbart et brandsmart koncept tilpasset tidsånden og uden tvivl udtænkt på et reklamebureau til 3000 kr. i timen.

Og naturligvis har de brug for geder i Afrika. Men ideen lugter langt væk af cafésmart aflad, så vi med god samvittighed kan skrue forbrugsfesten endnu mere op og forære kæresten en ny Gucci-taske og måske også lige snige en Mont Blanc-kuglepen med til os selv, ud fra devisen: Jeg har fortjent en ekstra julegave – jeg har jo arbejdet så hårdt i år.

Retorisk kunne man spørge, om ikke alle danske børn har fortjent bare én julegave?

Annonce:

VI HAR SÅ SVÆRT VED at anerkende, at der også findes fattige her i landet. Men det gør der. For 50.000 danske børn er det ikke en naturlig selvfølge, at julen er forbundet med gaver, flæskesteg, knas og hygge. De børn får kun gaver, hvis deres mor eller far kan få hjælp.

Allerede nu har Børnenes Kontor i København modtaget mere end 4000 ansøgninger om julehjælp, men der er kun råd til at hjælpe halvdelen. Hjælpeorganisationerne vurderer, at behovet for hjælp aldrig har været større end i år.

For de dårligst stillede familier er det ikke finanskrisen, der truer julen. De har ingen penge at spekulere for. Problemet er de hastigt voksende madpriser. I en husholdning hvor stort set alle penge går til at købe mad, betyder det noget, når rugbrødet pludselig er blevet fem kroner dyrere.

Vi kan naturligvis lukke øjne, mure os inde i vor egen velfærd, donere 100 kr. til en ged i Afrika og glemme, at de fattige familier også findes lige rundt om hjørnet. Men hvordan ville du selv have det med at fortælle dit barn: 'Desværre, der bliver ingen julegaver i år, vi har ikke råd'?

Annonce:

PÅ EKSTRA BLADET synes vi, at alle danske børn har ret til gaver og en dejlig jul. Derfor er vi igen i år gået sammen med ASF-Dansk Børnehjælp for at samle penge ind til fattige danske familier. Sidste år gav Ekstra Bladets læsere mere end 500.000 kr. Tak for det.

Det betød, at 430 familier fik en julekurv med mad og gavekort til BR og Sportmaster til indkøb af julegaver. Igen i år har vi mødt velvilje og fået gode rabatter hos Sportmaster og BR. Og Spar-kæden er også gået med. I alle 450 butikker vil der være indsamlingsbøsser.

I EKSTRA BLADET VIL VI de kommende uger fortælle om glade familier, der fik hjælp sidste år, og håbefulde familier, som trænger til hjælp i år.

Jeg håber, du har lyst til at hjælpe os med at hjælpe danske børn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: