Annonce:
Annonce:

Charlottenborg-drama bedre end Sommer

Farcen om kunsthallen Charlottenborg er mere spændende end DR-dramaet Sommer skriver Karen Thisted

Annonce:
Følg nationen!

SELV OM KUNSTHAL Charlottenborg på Kongens Nytorv i København ikke lige er det sted, jeg har overrendt, kan jeg ikke lade være med at følge med i striden om ansvaret for skandalen, der rulles frem i disse dage.

Millioner er tabt, ingen besøgende, en fyret direktør, der har bygget lejlighed - især til sig selv - i bygningen, nervøse bestyrelsesmedlemmer for ikke at tale om en rystet bestyrelsesformand, der udtaler sig, så man tror, det er løgn.

Bestyrelsen prøver at forsvare, at den ikke syntes, det var mærkeligt, at museets café blev nedlagt og nu står gabende tom, fordi svenskeren i stedet brugte penge - mange hundredetusinde - på at indrette en lejlighed til sig selv og udenlandske kunstnere.

Så prøver bestyrelsen også meget amatøragtigt at forsvare, at den aldrig har set lejligheden, ej heller regnskaber igennem flere måneder.

Annonce:

DET ER REN underholdning at følge med i, og det er mere spændende end tv-serien 'Sommer', så hvis I mangler en føljeton at gå op i og få lidt farve på de grå, triste novemberdage, så gå i gang nu med Charlottenborg.

I kan starte med begyndelsen på nettet - det er især Politikens historie, og jeg lover jer, man rejser sig ikke fra computeren, før man er tvunget til det. Sjovt nok!

Og dog! Det er en trist historie om kunst og kultur og en magtarrogant kulturminister Brian Mikkelsen, men det er især trist, fordi man som borger får en lede ved det hele - politik og museer især. Hvad skal vi med alle de museer, som staten ikke forstår at drive?

I DE SENERE ÅR har den borgerlige regering skåret ned på al støtte til museumsdrift, samtidig med at den åbenbart blander sig helt horribelt ved ansættelse af direktører og udnævnelser af bestyrelser og bestyrelsesformænd.

Annonce:

I Charlottenborgs tilfælde havde daværende kulturminister Brian Mikkelsen sat sig i hovedet, at dette museum ikke længere skulle være kunstnerstyret med plads til kunstnersammenslutninger som f.eks. Grønningen, der har et meget stort publikum.

NEJ, NU SKULLE han sætte en kunsthal af international karakter i verden, og han ansatte selv direktør Bo Nilsson fra Sverige, selv om en ekspertgruppe, som Brian Mikkelsen selv havde nedsat, advarede ham mod alt det, han foretog sig.

I det lille år, kunsthallen har eksisteret, har man oparbejdet et underskud på 3,2 millioner, og efter et mistillidsvotum fra bestyrelsen blev svenskeren fyret i onsdags. Jeg forstår altså ikke, at Brian Mikkelsen bare kan sige, at han ikke vil udtale sig, fordi han er nu justitsminister.

Jeg ser nu bort fra kunst og museer og manglende bevillinger og koncentrerer mig om, hvordan det kan fortsætte, at ministre udnævner inkompetente bestyrelsesformænd. Hvis vi tager de sidste års formænd i DR og TV2, er det hårrejsende, hvad de har været skyld i. Millioner er tabt, firmaer er gået i knæ, mennesker fyret, forringet kvalitet overalt.

Annonce:

Hvordan kan Brian Mikkelsen nedsætte en gruppe af højt anerkendte mennesker og lade dem arbejde hårdt med en rådgivning, han overhovedet ikke retter sig efter?

LIGE NU VIL kulturminister Carina Christensen intet ændre, det hele skal fortsætte med en ny direktør, selv om sagkundskaben siger, at det aldrig kan blive en international kunsthal.

Nu må der gøres en indsats, så der udnævnes professionelle bestyrelser; eller i hvert fald professionelle bestyrelsesformænd, for det her er jo helt til grin.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: