Rohde: Hashen tilbage på Staden

Nye kontroversielle udtalelser fra Jens Rohde. Rydningen af Pusher Street på Christiania har kun resulteret i ballade

Jens Rohde er igen kommet med kontroversielle udtalelser om Fristaden.(Foto: Stine Larsen)
Jens Rohde er igen kommet med kontroversielle udtalelser om Fristaden.(Foto: Stine Larsen)

Tidligere politiske ordfører og nuværende spidskandidat ved Europa-Parlamentet for Venstre, Jens Rohde, kritiserer myndighedernes kamp mod hashhandlen på Christiania i DR-programmet P1 Debat.

Christianitterne var bedre end banderne
- Den måde, man har forvaltet hele den politik på, det har absolut ikke hjulpet i forhold til kriminaliteten og hashhandlen. Det er jo stort set de værste bander, der er tilbage ved den måde, man har forvaltet hele det spørgsmål på, sagde Jens Rohde således onsdag i DR-programmet P1 Debat.

Rohde mener, at det skyldes, at den selvjustits Christiania opholdt i forhold til stofferne er forsvundet.

K: En stor kriminel rede
De udtalelser får den konservative retsordfører, Tom Behnke, til at undre sig.

- Jeg er lodret uenig i, hvad han siger, men det må være et internt venstreanliggende. Christiania er én stor kriminel rede med tyvekoster, våben og narkohandel medmindre politiet med jævne mellemrum forsøger at dæmpe gemytterne, siger han til Ritzau.

Jens Rohde har tidligere udtalt, at han ikke mener, Christiania burde normaliseres.

nationen!: Frigiv hashen
Det er endnu ikke bevist, at den seneste tids bandekrig og voldsomme skyderier i Københavs gader, skyldes rydningen af Pusher Street. Flere eksperter har dog udtalt, at de mener, det er det lukrative hashmarked banderne og rockerne slås om.

En tidligere afstemning blandt nationen!'s læsere viser, at 76 procent mener, at løsningen på problemerne med hashhandlen er at legalisere stoffet, og 69 procent stemmer, at skyderierne ville blive mindre, hvis hashen blev legaliseret.

4711 personer deltog i afstemningen.

Har Jens Rohde ret i hans kritik af, at myndighedernes indsats på Christiania har forværret hashhandlen og kriminaliteten? Er den bandekrig, vi ser nu, en konsekvens af, at man har flyttet hashen ud af Christiania?