Annonce:
Annonce:

Kan man snakke med ekstreme muslimer

Dramatisk opgør op mellem Venstre-ministre om ekstremisme

Karen Jespersen - går hun efter Birthe rønns skalp ? Foto: Bjørn Stig Hansen
Karen Jespersen - går hun efter Birthe rønns skalp ? Foto: Bjørn Stig Hansen
Annonce:
Følg nationen!

To af regeringens mest profilerede ministre, Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech og velfærdsminister Karen Jespersen, er kommet i et dramatisk åbent opgør om ekstremisme.
Et opgør, der er så markant, at flere politiske bedømmere mener, at Karen Jespersen er ude efter Birthe Rønns job på et tidspunkt, hvor utilfredsheden med Hornbechs embedsførelse internt i Venstre er stor.
Integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs taktik overfor islamisme og terrorisme er ’foruroligende’, påstår Karen Jespersen, der bliver mødt af en kontant kold afvisning fra Birthe Rønn:
- Jeg forstår slet ikke, hvad hun siger.

Annonce:

Stærkt uenig
Karen Jespersen er stærkt uenig med en dialog-orienteret linje, som Birthe Rønn Hornbech lægger op til, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
Det foreslås blandt andet, at der skal anvendes et afdæmpet sprogbrug over for ekstremister, at der skal laves et dialogforum med muslimer med ekstremistiske synspunkter, og at der skal formes muslimske studiegrupper i fængslerne for at bruge Koranen til at få muslimer ud af stofmisbrug og kriminalitet.

Ikke kun terrorister
- Jeg er imod flere af forslagene. De bygger på den opfattelse, at det stort set kun er terrorister, der er radikale muslimer. Men problemet med radikale muslimer omfatter langt bredere miljøer, der godt nok ikke støtter terror, men alligevel har radikale islamistiske holdninger til samfundet, siger Karen Jespersen for hvem hele propblematikken er blevet en hjertesag.
- Man kan godt tale med repræsentanter for disse miljøer. Men man skal gøre sig helt klart, at der ikke bliver tale om partnerskaber, samarbejde eller indflydelse. Den grænse bliver slet ikke trukket i handlingsplanen, fastslår velfærdsministeren.

Annonce:

Skarpt opgør
Birthe Rønn Hornbech afviser kritikken og siger:
- Forslagene flugter fuldstændig med det, der står i regeringsgrundlaget om, at vi skal forebygge islamisme og radikalisme både i udlandet og herhjemme.
Det skarpe opgør mellem de to ministre sker kun et par dage efter at statsministeren og beskæftigelsesministeren åbent uddelte øretæver til Venstres tidligere stjerneskud, Søren Pind.
- Man kan slet ikke regne med det Søren Pind siger. Det er tåbeligt. Det er uforstandigt. Og det er illoyalt, sagde Fogh, i en dræbende svada mod Pind, der stærkt har kritiseret partiets afhængighed af Pia Kjærgaard og Dansk Folkeparti.

Alle taler om pengekrisen. Men hvad med krisen i Venstre. Her skændes de så det brager.

-

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: