Annonce:
Annonce:

Sidste nat med topskatten?

Først var det SF, og nu melder LO sig også ind i klubben af topskattehadere. - Massive skattelettelser en god ide mener Nationen!

Skatteminister Krisian Jensen får opbakning til massive skattelettelser - også fra Nationen!s læsere
Skatteminister Krisian Jensen får opbakning til massive skattelettelser - også fra Nationen!s læsere
Annonce:
Følg nationen!

Topskatten er på vej i graven. I går var det SF, der kom på banen med forslag om skattelettelser på 15 milliarder kr, og nu forlanger LO, at 400.000 lønmodtagere slipper for at betale topskat.

Alt tyder altså på, at topskatten kun har kort tid tilbage - noget som 66 procent på nationen! mener er en god ide.

Realiteter i snakken
Det fremgår at en større rundspørge på Nationen! hvor 49 procent til gengæld tvivler på, at politikerne kan blive enige den nødvendige gennemgribende skattereform, der skal fjerne Danmark som verdensmester i skattetryk med 63 procent i skat og 25 procent i moms.


Bankdirektør Sohn
De nye toner overrasker topskattens eneste venner - DF og Enhedslisten. Enhedslistens Frank Aaen gik i går et brutalt frontaltangreb på SF’s finanspolitiske ordfører Ole Sohn. - Han lyder som en bankdirektør, sagde Aaen.

Annonce:

Og DF går i dag til angreb på LO i Berlingske Tidende:
- Det er overraskende, at LO nu spiller ud med et forslag, hvor de går højre om os. Vi er efterhånden de eneste, der mener, at skattelettelser skal ske i bunden, siger DFs skatteordfører, Mikkel Dencker til Berlingske, der samtidig citerer arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, Aalborg Universitet, for 'at meldingen fra LO godt nyt for både VK og Social- demokraterne'.

- Det giver både regeringen og Socialdemokraterne meget mere bevægelsesfrihed i forhandlingerne om en skattereform. Lempelser i topskatten får simpelthen et mere solidarisk præg, når LO er fortaler for det, siger han.

Flertal bag lavere skat
Et stort flertal i Folketinget er enige om, at skatten skal ned og at en skattereform er nødvendig, ikke mindst for at lette finanskrisen. Det afspejler sig også på Nationen!, som er bestormet af over 100 skatteindlæg efter skatteministerens udspil om ’massive skattelettelser.

Topskat en hæmsko
- Jeg er socialdemokrat, men kan godt se, at topskatten er ved at være en hæmsko, skriver Thomas O. Flere ting peger på, at en fjernelse af topskatten vil være omtrent omkostningsneutral. Det betyder, at en masse mennesker pludselig vil være interesseret i, at lægge flere timer på arbejdet.

Annonce:

Pas på eksperterne
Mads P. er enig. - Det sjove er, at en skattenedsættelse gerne skulle kunne finansiere sig selv. Lavere skat vil sætte gang i forbruget, hvilket vil hæve efterspørgslen efter varer og derved skabe flere jobs. Og så må vi huske på, at dansk økonomis rygrad er eksportindustrien, med bl.a. mejeriprodukter, medicin og it, som er bygget på, den veluddannede ingeniør, mejeritekniker, forsker og it-ekspert. Og det er netop grupper herfra , som plukkes i skat. Det må vi lave om på, så flere vil tage en uddannelse, og bliver i Danmark.

Betaler alt selv
Lars skriver, at han hører til dem, som betaler 63 pct. af den sidst tjente kr. - Ja, jeg tjener godt, men jeg betaler også fuld daginsitutionsplads for begge ungerne, skat af firmabilen samt ejendomsskatter af både hus og sommerhus. Jeg får ikke kørselsfradrag, ingen varmehjælp, ingen friplads til ungerne, ingen boligstøtte og i øvrigt ingen hjælp fra det offentlige.

Det betyder i sidste ende, at de 35.000 jeg tjener mere pr. måned en gennemsnittet, kun fylder 12.000 efter skat. Det er alt for lidt i forhold til den indsats jeg yder for virksomheden og samfundet som helhed.

Annonce:

Brok om ulighed
- Det er sjovt, at hver gang der tales om skattelettelser, så er der brok og tales om ulighed, mener Peter P., og sammenligner med et velfærdssamfund som Tyskland, der lige har bebudet store skattelettelser. Det er jo et land med et både velfungerende hospitals- og skolevæsen og avanceret infrastruktur. Her behøver de ikke betale 63 procent i skat eller 205 procent i afgift af en bils produktionspris.
Thomas Ø vil også have lavere skat: Enhver med lidt realitetssans og logik må kunne se logikken i at sænke indkomstskatten, og ikke kun for de lavestlønnede. Det vil jo komme alle til gode.

En million betaler topskat
og til slut et lille indspark fra Michael B: Over en million danskere betaler i dag topskat, og vi er nødt til at tjene mange penge for at få råd til de basale ting som mad på bordet. Den onde cirkel må vi komme ud af. Jeg synes vi skal have en flad skat på 35- 40 procent, så vil dem med høj indkomst automatisk betale mere end dem som ikke tjener så meget.
Og så må vi for fanden tage os sammen og få en diffierenteret moms, så sunde og gode produkter som frugt og grønt har mindre moms end usunde produkter som sukkervand og cigaretter.
Der skal være en gulerod ved at arbejde. Det må ikke være en straf, som det er tilfældet i dag.

Annonce:

Alle Folketingets partier minus Enhedslisten og et svalt Dansk Folkeparti har nu meldt ud, at de er parate til en skattereform og skattelettelser. Tror du, der bliver tale om ’massive’ skattelettelser, som skatteministeren har stillet i udsigt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: