Annonce:
Annonce:

Bjerrehuus støtter Kurt Westergaard

Suzanne Bjerrehuus angriber Karen Thisteds 'skræmte og forkælede' holdning til farlige tegninger. Og spørger om ro er et mål i sig selv?

Suzanne Bjerrehuus støtter Kurt Westergaards ret til at tegne. Foto Linda Johansen.
Suzanne Bjerrehuus støtter Kurt Westergaards ret til at tegne. Foto Linda Johansen.
Annonce:
Følg nationen!

I LØRDAGS SKREV Karen Thisted, at hun er dødtræt af Kurt Westergaards 'tåbelige tegninger', fordi han har bragt andre menneskers liv i fare. Jeg lader den lige stå et øjeblik.

Hvordan kan tegninger bringe andres liv i fare? De er jo bare af papir og tusch, som er ganske ufarligt. Nej, det, der har bragt andres liv i fare, er den politiske intolerance i lande, som ikke vil anerkende, at der er ytringsfrihed heroppe i Danmark.

KAREN THISTED TILHØRER generationen af skræmte og forkælede danskere, der ser den fredelige sameksistens som et mål i sig selv –uanset hvilke idealer vi skal ofre for at få fred. Hun er træt af tegningerne, fordi de skaber ufred.

Og hun står bestemt ikke alene med den holdning. Hun er i godt selskab. FN's berygtede Menneskerettighedsråd har som mål med Durban II-konferencen i april 2009 at få vedtaget, at religionskritik er racisme og dermed strafbart.

Annonce:

Det indebærer, at der ikke kan rettes kritik mod overgreb, der har tilknytning til den islamiske lov, sharia. Stening og omskæring af kvinder, mindreåriges vielser, drab på homofile og frafaldne muslimer må man ikke kritisere. Så kan julefreden endelig sænke sig.

Nej, det kan den for resten ikke. For de sidste rester af julen er for nylig blevet forbudt i Saudi-Arabien. Der er nedkaldt en fatwa over tilbedelse af træer og levende lys, der ligesom tegninger af bomber i en turban er udnævnt til en fornærmelse af Islam.

FLERE FIRMAER –bl.a. det fremsynede Ikea –havde set det komme og har allerede forbudt sine ansatte at afholde julefrokost i foretagendet for ikke at fornærme anderledes spisende.

Annonce:

Og da juletræer nu er udnævnt til en fornærmelse af Islam, skal vi heller ikke til at fornærme profeten ved at danse rundt om et grantræ. Det må fra nu af opfattes som en grov provokation af undertrykte mindretal.

NÅR YTRINGSFRIHEDEN
medfører konsekvenser for den offentlige ro og orden, skal den altså begrænses. Der, hvor vi provokerer andre, skal vi holde op. På den måde får demokratiet og frihedens værste fjender ret. Den, der lader sig fornærme, får sin vilje.

Man får altid fred og ro, når man giver efter. Men er vi er parate til at opgive alle vores idealer, alt, hvad vi har kæmpet for? Er roen og freden blevet et mål i sig selv uanset omkostningerne?

Karen Thisted beklager, at vi trængte skatteborgere har betalt store summer for, at PET kunne sikre Kurt Westergaards liv. Overvågningskameraer, så man kan se, hvem der kommer op ad havegangen, sikkerhedsrum i huset, pansrede døre.

LAD OS SÅ VÆRE konsekvente og få lukket munden på alle fredsforstyrrerne. Kurt Westergaard, Salman Rushdie, Hirsi Ali. Det er også bekosteligt at have livvagter på Pia Kjærsgaard og Naser Khader. Lad os dog spare pengene.

Annonce:

Lad dem bare dø ligesom Theo van Gogh, så er problemet løst. Når vi endelig har fået lukket munden på dem, så har vi overgivet os til fredelig sameksistens. Så kan vi få lidt fred, ro og fordragelighed. Og fascisme.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: