Annonce:
Annonce:

BeautifulPeople.dk: Forstår ikke DR

Danmarks Radio har siden 2004 søgt smukke mennesker gennem hjemmesiden.

Nanna Schultz blev vært på DR´s ungdomsprogram Boogie, efter hun havde vundet den danske udgave af Topmodel. DR diskriminerer ikke, når det kommer til udseende, siger de. Hvorfor brugte de ikke en almindelig ung pige, som vært, frem for en fotomodel?
Nanna Schultz blev vært på DR´s ungdomsprogram Boogie, efter hun havde vundet den danske udgave af Topmodel. DR diskriminerer ikke, når det kommer til udseende, siger de. Hvorfor brugte de ikke en almindelig ung pige, som vært, frem for en fotomodel?
Annonce:
Følg nationen!

Gratisavisen Urban skrev i går, at mange forskellige firmaer indrykker jobannoncer på datingportalen BeautifulPeople.dk. Der i blandt DR.

DR: Hjemmesiden diskriminerer
Tv-stationen havde i 2007 søgt efter en studievært til et ungdomsprogram gennem hjemmesiden. Det var en medarbejder, der begik en fejl, siger programdirektør fra DR, Mette Bock.

- Vi rekrutterer ikke på et site som BeautifulPeople, fordi det både er diskriminerende og ekskluderende i forhold til andre mennesker. Det strider imod vores grundlæggende værdier på samme måde, som vi ikke diskriminerer i forhold til tro og kultur, når vi ansætter, udtalte Mette Bock, programdirektør hos DR til Dagbladet Politiken i går.

Annoncer siden 2004
Det citat undrer medstifteren af BeautifulPeople.dk, Robert Hintze, sig over.

Annonce:

- Flere af DR's afdelinger har annonceret gennem os i årevis, siger han til EkstraBladet.dk. Siden 2004 har DR fem gange annonceret efter medvirkende til deres programmer og en gang efter en studievært på BeautifulPeople.dk.

Smukke medvirkende, grimme ansatte
Det er ikke nogen hemmelighed, mener kommunikationskonsulent i DR, Lars Winge. Der er mange andre tv-stationer og produktionsselskaber, der leder efter deltagere i programmer på sitet.

- DR har brugt Beautiful People til at rekruttere medvirkende til programmer og en enkelt gang til et stillingsopslag efter en skum-tv-vært. DR bruger mange netværk, når vi søger efter medvirkende i programmer, og vi har også brugt BP. DR accepterer, at redaktioner kan rekruttere medvirkende til programmer fra web-sider som BeautifulPeople.dk, hvis der er en redaktionel begrundelse, skriver Lars Winge i en mail til EkstraBladet.dk.

Der er, ifølge DR, altså en forskel på, om det er et jobopslag, eller om det er en søgen efter deltagere i et program. Selv når der er tale om medvirkende i programmer, er det, ifølge DR, ikke altid BeautifulPeople.dk kan bruges.

Annonce:

Man må gerne lede efter singler på BP
- Hvis DR annoncerer efter medvirkende til programproduktionen på ekskluderende eller diskriminerende web-sider, skal der være en klar redaktionel begrundelse, udtaler Mette Bock.

De personer DR har annonceret efter på hjemmesiden gennem årene er blandt andet singler, nordiske mænd, der ikke forstår kvinder, og mænd, der har sex uden kondom.

DR mener, at hjemmesiden BeautifulPeople.dk er både diskriminerende og ekskluderende i forhold til andre mennesker, men den kan godt bruges til at finde nogle typer af programdeltagere.

Kan du forstå, at BeautifulPeople.dk er forvirrede?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: