Annonce:
Annonce:

Fastforrentede lån kan også stige

Prisfaldet på boligmarkedet, betyder at realkreditinstitutterne kan blive nødt til at hæve bidragssatsen. Nykredit maner til ro

Annonce:
Følg nationen!

Når man betaler termin til en af de danske realkreditforeninger, betaler man renter og muligvis afdrag, men man betaler også 'bidrag'. Bidraget er lige nu ca 0.5 procent af lånets størrelse, men hvis du troede den sats lå fast, så må du tro om igen. Hvis priserne på boligerne bliver ved med at falde falde, så kan realkrediforeningerne blive nødt til at hæve bidragssatsen. Også for eksisterende, fastforrentede lån.

Ingen aktuelle planer
- Vi har ingen aktuelle planer, men der er en risiko for, at det på et tidspunkt, hvis prisfaldet fortsætter, kan koste os så mange penge, at de skal hentes et sted, siger chef for Nykredits finansafdeling Henrik Hjortshøj-Nielsen. Realkreditforeningerne kan få brug for penge, hvis priserne på boliger fortsætter med at falde, da de skal stille ekstra kapital, når der ikke længere er dækning for lånene inden for de 80 pct. af ejendomsværdien, som man kan låne hos realkreditten. Men den enkelte boligejer skal ikke bide negle.

- I forhold til terminsydelsen vil det være små penge, det handler om, så der er ingen der skal være nervøse, siger finanschefen, og understreger at Nykredit og de andre har ret til at hæve bidragssatsen, og at sidste gang man gjorde det var i begyndelsen af halvfemserne.

Troede du, at bidragssatsen kunne stige? Og tror du, at at priserne på boliger fortsætter med at falde?

Nykredit har ikke regnet på, hvor stor en eventuel forhøjelse af bidragssatsen kan blive, men finanschefen mener slet ikke at en sats på én procent kan komme på tale. 0.5 procent af et lån på 1 million er 5000 kroner om året.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: