Må chefen fortælle dig, du er fed?

Det kan betale sig økonomisk for virksomheder at sætte medarbejdernes vægt på dagsordenen.

Cheferne skal til at finde målebåndene frem, hvis de vil spare penge.
Cheferne skal til at finde målebåndene frem, hvis de vil spare penge.

Overvægtige er mere syge end normalvægtige, og derfor er det ekstra fedt på sidebenene ikke længere en privatsag, det skriver ErhvervsBladet.dk i dag.

Virksomhederne taber penge på tykke medarbejdere, og det får chefer til at træde et skridt nærmere ind i medarbejdernes intimsfære.

Cheferne tæller deller
- Der er sket og sker fortsat et holdningsskred, så flere og flere ledere mener, at det er deres ledelsesmæssige opgave at tage problemet op. At de bliver nødt til at gå ind i ting, som ellers har været for private og har gået for tæt på. Både af hensyn til den pågældende medarbejder, men også af hensyn til virksomhedens ve og vel, siger Henrik Kongsbak, der er ledelsesrådgiver fra Ledernes Hovedorganisation.

En undersøgelse foretaget af Ledernes Hovedorganisation viser, at 55 procent af de adspurgte ledere mener, man bør sætte fokus på sundhed ved medarbejdersamtaler.

Lidt over halvdelen af ansatte synes, ifølge en undersøgelse foretaget af Epinion Capacent, at arbejdsgiveren skal hjælpe svært overvægtige, så deres sygefravær mindskes, og de kan blive på arbejdsmarkedet.

Du udgør en risiko, tykke
- For 5-10 år siden ville man aldrig have haft den overvejelse, men i dag er flere enige om, at man skal gribe ind og forebygge et sygefravær. For selv om man har en medarbejder, der præsterer fint, kan man, som leder, måske være bange for, at det er en tikkende bombe - at vedkommende vil ende med at blive ramt af sygdom, udtaler Henrik Kongsbak til ErhvervsBladet.dk.

Og amerikansk forskning viser, at chefer har meget at vinde i kroner og ører ved at komme ind på det tabubelagte emne.

De tabte kilo værd i guld
En undersøgelse, foretaget af universitetet i Georgia, USA, har vist, at for hver dollar, en virksomhed brugte på at hjælpe deres overvægtige medarbejdere, tjente firmaet 1,17 dollar.

Det er argumenter, flere danske firmaer har taget til sig. Blandt andet firmaet DM Revision. De sender nu de overvægtige medarbejdere, der har lyst, på kursusophold, så de kan lære at lægge deres livsstil om.

Revisor, Mette Leth, fra DM Revision, udtaler til ErhvervsBladet.dk, at hun mener, kursusophold for overvægtige er en naturlig forlængelse af, at hun allerede tilbyder ansatte helbredstjek og ligende ordninger.

Hvordan ville du reagere, hvis din chef blandede sig i din vægt?