Annonce:
Annonce:

Chefer må gerne kommentere deller

Nok er det et skridt ind i privatlivet, men chefens indblanding er vejen mod en sundere livsstil.

Chefens ord kan være skridtet i den rigtige retning.
Chefens ord kan være skridtet i den rigtige retning.
Annonce:
Følg nationen!

En afstemning foretaget blandt nationen!'s læsere viser, at 44 procent af de overvægtige mener, at chefen selvfølgelig gerne må blande sig i deres vægt.

926 læsere har deltaget, og afstemningen giver et fingerpeg om, at kommentarer om vægt ikke længere er så tabubelagte, som de har været. I hvert fald ikke, så længe chefen leverer dem i den bedste mening.

Du blander sig udenom, så længe jeg passer mit arbejde!
Afstemningen viste yderligere, at 45 procent af de overvægtige stemmer, at de kun synes, chefen bør blande sig, hvis han kan bevise, at den ansattes tyngde influerer på arbejdsindsatsen. 56 procent mener, at chefen bør blande sig helt udenom medarbejdernes livsstil, så længe de ansatte passer jobbet tilfredsstillende.

Annonce:

Chefen redder de tykke
nationen!-medlemmer, Jesper H., Michael E. og Nikolaj H., er selv overvægtige, og de mener, at chefens prikken på skulderen kan være puffet i den rigtige retning.

Michael E. skriver:
- Jeg er selv tyk, og jeg må indrømme, at hvis min chef kom og tilbød en eller anden løsning, og noget hjælp, så jeg kunne tabe mig, så ville jeg reagere positivt. Som tyk, magter man ikke helt at tage det afgørende skridt og opretholde den diciplin, der skal til for at tabe sig og blive ved med at holde den ønskede vægt.

Det er Jesper H. enig i:
- Jeg er selv overvægtig, og jeg synes, det er okay, at chefen blander sig i medarbejdernes livsstil. Måske en påmindelse, og lidt hjælp fra arbejdspladsen, er netop det, der skal til for at få overvægtige i gang med en ændring.

Giv kurser, kantine og motion til gengæld
Størstedelen af nationen!'s læsere er parate til at tage imod et kritisk blik fra chefen, hvis der er handling bag, vel at mærke. Som nationen!-medlem Henrik M. skriver:

Annonce:

- Jeg synes, det er helt fair. Men hvis chefen blander sig i, hvor meget jeg spiser, fordi min livsførelse er sundhedsskadelig, så må han også omvendt tage konsekvensen og bede f.eks rygere om at stoppe. Så må chefen selvfølgelig også sørge for noget 'hjælp' til de overvægtige, hvis han forventer, at de taber sig. Ligesom når firmaer betaler for rygeafvænningskurser. Alternativt må han betale for træning i fitness-centre eller ligende.

Det er Lykke P. enig i, hun mener, der bør være fokus på kantinemaden, hvis ord skal følges af handling. Og så skal de ansatte have mulighed for at få arbejdsliv og motion til at hænge sammen.

Du må ikke løbe på ski, drikke cola og ryge
Men chefens kritiske blik kan være en glidebane, for hvorfor skal han egentlig blande sig, hvis der ikke er noget at udsætte på medarbejderens arbejde?

nationen!-medlem Steffen S. mener, at hvis indblandingen sker for at forebygge et højt sygefravær præventivt, så er der mange ting at tage fat i:

- Hvor går grænsen så? Nu kigger de på overvægten, men hvad med en livsstil, som kan give forskellige former for kræft, en skiferie der kan give brækkede lemmer eller farlige sportsaktiviteter?

Og Hanne H. mener, at man må lade folk tænke selv:

Annonce:

- For pokker da! Hvis nu den overvægtige medarbejder ikke er syg, hvad så? Skal han/hun så stadig punkes for at være overvægtig? Det kan man sgu da ikke tillade sig. Det kan jo være, at den slanke, måske lidt for tynde medarbejder, er mere syg, skal han/hun så fedes op på jobben?

Ville du ændre livsstil, hvis din chef bad dig om det?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: