Annonce:
Annonce:

Kristian Jensens skattechok

Tomme buldrende tønder eller realiteter: Minister lover massive skattelettelser - bred politisk opbakning

Den ellers så forsigtige Kristian Jensen melder klart ud.
Den ellers så forsigtige Kristian Jensen melder klart ud.
Annonce:
Følg nationen!

Massive skattelettelser til danskerne. Hurra, hurra, hurra. Det lyder som en festtale, man har hørt før, som tom retorik, uden substans.

Men denne gang er der måske noget om snakken. For meldingen kommer fra statsminister Anders Foghs ’klon’ og måske nærmeste medarbejder og partifælle, skatteminister Kristian Jensen, som nærmest har gjort det til sit varemærke at udtrykke sig forsigtigt.

Konkret løfte
Og dette løfte er mildt sagt alt andet end forsigtigt. Skatteministeren kommer nu med et helt konkret løfte til befolkningen : Den såkaldt grønne skattereform, som statsministeren præsenterede på Venstres landsmøde i går, er kun første skridt på vejen mod ’massive skattelettelser’.

Annonce:

Kristian Jensen forklarer til Berlingske Tidende, at de to seneste skattelettelser, som regeringen har gennemført, har været 'gode’. Men nu lægges der op til ’ambitiøse’ skattelettelser. Ministeren stiller dermed, uden at sætte tal på, en skattelettelse på over 10 mia. kr. i udsigt til danskerne.

Verdensrekord i skat
Med en marginalskat på 63 procent, en moms på 25 procent og rekordhøje afgifter på alt fra biler til strøm, er danskernes verdens mest skatteplagede folk.

Og indtil videre desuden det mest skattevillige folk i verden til trods for, at hverken hospitaler, skoler eller offentlig transport er noget at prale af.

Fra 63 til 44 procent
Når skatteminister Kristian Jensen lover ’massive skattelettelser’, så skaber det forventning om, at vi får fjernet topskatten og mellemskatten, så marginalskatten kommer ned omkring 44 procent. Pengene kan dog næppe hentes ind i grønne afgifter.

I stedet for en marginalskat på 63 procent, vil skatten på den sidste tjente krone dermed komme ned omkring 44 procent, beregner tænketanken CEPOS.

Stor opbakning på Borgen
På Christiansborg tages der positivt imod de nye meldinger fra regeringen.

Annonce:

-Det her tyder på, at Venstre er enige med os i, at der skal større skattelettelser til. Det ser vi meget positivt på, siger de konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær.

Socialdemokraterne er åben for at lade ’sociale grønne’ afgifter på vand, el, benzin m.v. finansiere en nedsættelse af skatten på arbejde, sådan som statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) foreslår.

- Umiddelbart lyder det som noget, vi godt kan snakke os til rette om, siger Socialdemokraternes skatteordfører Nick Hækkerup.

Skatteordfører for Det Radikale Venstre, Niels Helveg Petersen, hilser Venstres udmeldning om en 'grøn skattereform' velkommen.

- Det flugter med, hvad vi har arbejde for i flere år, siger Niels Helveg.

Annonce:

En fantastisk dag
-Det er en fantastisk dag, og det var en fremragende tale. Der er hentet så meget inspiration i SF, at det er helt utroligt, siger SFs formand Villy Søvndal.

Ideen til forslaget om massive skattelettelser er givetvist udsprunget af det økonomiske topmøde i Washington, hvor verdens toppolitikere og økonomiske eksperter, anbefalede markante skattelettelser på arbejde som det mest oplagte instrument til at bekæmpe den dramatiske verdenspolitiske finanskrise. Synes du også det er en god ide med store skattelettelser?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: