Annonce:
Annonce:

Nu er RUC et rigtigt universitet

36 år er nok til at Roskilde kan få lov til at smide det åbenbart uønskede 'center' og bare hedde Roskilde Universitet.

Et foto fra dengang RUC stadig hed RUC. Fra i dag kan uddannelsesstedet nøjes med at kalde sig Roskilde Universitet. Foto Polfoto
Et foto fra dengang RUC stadig hed RUC. Fra i dag kan uddannelsesstedet nøjes med at kalde sig Roskilde Universitet. Foto Polfoto
Annonce:
Følg nationen!

Det var i 1972, at Roskilde Universitets Center slog dørene op til de første gruppe-baserede undervisningsseancer, men navnet 'Center' er nu blevet for gammeldags, så Universitetet har nu fået lov til slet og ret at kalde sig Roskilde Universitet.

Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling har netop overbragt nyheden til konstitueret RUC-rektor Henning Salling Olesen om, at den endelige godkendelse af universitetets nye navn er på plads. Han siger på RU(C)s hjemmeside:

- Vi ændrer navnet, fordi vi gerne vil understrege målsætningen om en nær forbindelse mellem forskning og uddannelser. RUC er ganske vist et meget eksperimentelt og profileret uddannelsessted, med blik for det omkringliggende samfund, men det er også et universitet med en stærk forankring i den internationale forskningsverden, og der har navnet undertiden givet anledning til forvirring.

Henning Salling Olesen slår dog samtidig fast, at ”kælenavnet RUC findes i bedste velgående og vil blive bibeholdt”.

Men hvad mener du er det bedste navn RUC eller RU? Og skal folk, der har en uddannelse fra RUC nu kalde sig ruc'ere eller ru'ere.

- 'Center'-endelsen på navnet er et produkt af tidligere tiders ønsker om, at RUC skulle rumme forskellige typer af uddannelser, både universitetsuddannelser og en række mellemlange videregående uddannelser, siger Henning Salling Olesen videre: - Men sådan er det dog aldrig blevet. I stedet for at udbyde alle uddannelser lægger vi vægt på at være forskningsbaseret sparringspartner for professionshøjskoler og andre uddannelsesinstitutioner, der udbyder dem.

Et opslag på www.ru.dker dog endnu ikke vejen til Roskilde Universitet, men til Rød Ungdom.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: