Annonce:
Annonce:

Aurvig: Demokratiet bagud på point

Tine Aurvig-Huggenberger mener, at vi skulle bruge nogle penge på en genopfriskning af, hvad der kendetegner et sandt demokrati

Tine Aurvig-Huggenberger
Tine Aurvig-Huggenberger
Annonce:
Følg nationen!
Annonce:

KENDER DU den der frydefulde gysen, der kan løbe gennem ens krop, når man ser fjernsyn fra de værste steder i verden, krig, død og ødelæggelse, og gysen udløses af ens egen glæde over ikke at bo lige netop der, hvor det er så slemt. Det er lidt det samme med de muslimske lande. Ud over, at de undertrykker kvinder, de er fattige, og nogle er religiøse fundamentalister, så har de ikke demokrati og retsstater. Vi gyser og tænker 'hvor er det godt, jeg bor i Danmark'. Her har vi så meget overskud, at vi sætter penge af på finansloven til projekter i de arabiske lande, så vi kan lære dem om demokrati og retsstatsprincipper. Projekter, der skal lære dem, at alle mennesker er ligeværdige, alle kvinder som mænd har ret til at stemme, at staten skal beskytte sine borgere, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist, og at man har krav på en retfærdig rettergang. Hatten af for det, det er gode sunde principper, der, når de efterleves, gør verden bedre at leve i.

NU HAR JEG bare det problem, at jeg tror, demokratiet Danmark efterhånden er lidt bagud på point, ikke mindst i vores troværdighed om de gode retsstatsprincipper.

NÅR MAN HAR en minister, der nægter at oplyse borgerne om deres rettigheder, fordi det er ubekvemt. Så er det altså en smule vanskeligt at hævde, at vi forfægter retsstatsprincipperne til punkt og prikke. Når Birthe Rønn Hornbech kan slippe af sted med at administrere udlændingelovgivningen, som om det alene er noget, hun selv bestemmer, og at Folketinget, EU og borgerne bare er irriterende fluer i suppen, der forstyrrer hende i al hendes visdom, så minder det i mistænkelig grad om rækken af politikere i de muslimske lande, der ikke har forstået noget som helst om demokrati og retsstat. Og det har vi jo ellers påtaget os at lære dem.

Annonce:

DET ER selvfølgelig voldsomt besværligt, at medlemskabet af EU også giver den enkelte borger rettigheder, men de selv samme politikere, der nu slår syv kors for sig i udlændingesagen, er de samme, som ved hver eneste afstemning til EU har anbefalet os at stemme ja.

Jeg går selv ind for en stram udlændingepolitik, men når finansloven kan blive sat på standby, fordi Dansk Folkeparti har opdaget, at der går en tuneser rundt i Århus, som vist nok... de ved det ikke med sikkerhed, fordi manden er nemlig ikke dømt... men vist nok er en trussel, så må det altså høre op.

SELVFØLGELIG skal vi ikke acceptere, at formørkede typer render rundt og underminerer vores højt besungne ytringsfrihed, men altså, manden er ikke dømt. Hvis vi med selvudnævnte orakler som vores integrationsminister og terrorlovgivningen sætter alle vores egne principper om retsstaten over styr, så skulle vi måske spare projektpengene til de arabiske lande og i stedet bruge dem på en genopfriskning af, hvad der kendetegner et sandt demokrati.

Jeg tror, demokratiet Danmark efterhånden er lidt bagud på point

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: