Annonce:
Annonce:

Riskær: Raske oldinge kan passe børn

Klaus Riskær tror på vuggestuer og ældrecentre i ét. Læs dagens Understrøm

Annonce:
Følg nationen!

Den ny tids kvinde vælger tidlig barnefødsel, dels for at sikre sine egne optioner og muligheder i fremtiden, dels for at skabe indholdsværdier.

Man kunne frygte, at behovet for børneinstitutioner vil stige drastisk, hvis man som i tidligere tid overlod børnene en stor del af dagtimerne til kollektiv pasning i institutioner.

Men ved den hastige etablering af den dobbelte livsstandard, og dermed adskillelsen af det professionelle liv fra det familie- og fritidsorienterede liv, åbnes der op for en anden tilgang til brug af institutioner.

I forbindelse med de hurtige førstefødsler vil der være en vis omstillingstid, før familien yderligere udvides og atter nogen tid, før den nyetablerede familie finder sin rytme og overgår til dobbelt livsstandard.

Annonce:

Fødslen af børn vil fremprovokere bruddet med det anstrengende liv i metropolerne. Ny tid udvikler en ny hybrid imellem børnepasningsinstitutioner og samliv mellem generationerne ud fra den omstændighed, at flere arkitekter ved anlæggelse af ”livscentre” udvikler ”fællesrum” imellem beboelse og de lokaliteter, der har med pasning af aldrende og gamle og de, der har med pasning af børn at gøre.

Børn fødes tidligt af unge forældre, imens ældre lever længere og ikke er sygdomsramte og behandlingskrævende som i tidligere tider.

</p><p><b>Du kan skrive din mening om Riskærs spådom her - eller du kan besøge <a target="_blank" href="http://www.understrom.com/bog/understrom/original2008/readingpiece37/tekst/">www.understrom.com</a></b><b>og få den lange version af dagens tekst. Der er nyt fra understrøm i morgen.</b></p>

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: