Annonce:
Annonce:

Island langer ud efter Danmark

Vores gamle koloni mod nord raser over danskernes modvilje mod at låne dem penge.

- I gør grin med os, mente Island efter Ekstra Bladets indsamling.
- I gør grin med os, mente Island efter Ekstra Bladets indsamling.
Annonce:
Følg nationen!

Island føler, at Danmark har svigtet under finanskrisens hærgen. De investeringsglade nordboere leder nu efter nye venner.

Præsidenten er vred
Danmark skuffer, fordi vi har været for langsomme til at give kriselån.

Det kom frem i meget klare vendinger, da den danske ambassadør var vært ved diplomaternes årlige frokost på Island, hvor den islandske præsident, Olafur Ragnar Grímsson, deltog. Det skriver Politiken.dk.

Ifølge norske diplomater brugte den islandske præsident hans taletid på at komme med hårde udfald mod mange af de lande, der var repræsenteret, her i blandt Sverige og Danmark. Præsidentens udsagn mod briterne var, ifølge nordmændene, 'direkte fornærmende'.

Annonce:

Den danske ambassadør i Island, Lasse M. Reimann, bekræfter over for politiken.dk, at frokosten har fundet sted, men han ønsker ikke at kommentere på meningsudvekslingerne under frokosten.

Løssluppen stemning
Frokosten går ud på, at diplomater fra 13 forskellige lande takker den islandske præsident for hans gæstfrihed. Arrangementet holdes en gang om året, og denne gang var den danske ambassadør vært.

Lasse M. Reimann udtaler til Politiken.dk, at der er tale om en arbejdsfrokost, hvor stemningen er lidt mere fri end normalt. Det benyttede den islandske præsident sig i den grad af, skriver det norske bureau NTB.

Vi vil ikke være venner med jer mere
Island er sure på Danmark, og de kigger sig om efter nye venner. Et bud er Rusland, der har tilbudt Island hjælp med et lån, og så takker den kriseramte ø også Færøerne og Norge for deres støtte.

Annonce:

De sure islændinge
Der er ingen tvivl om, at islændingene har set sig særligt gale på Ekstra Bladet. Reaktionerne var hårde, efter at to journalister blev sendt ud i klassiske islandske sweatre for at samle ind til en øen. Ingimundur Gislason skrev:

- I på Ekstra Bladet burde skamme Jer, over hvordan i håner et helt folk, en nation, som har det besværligt. Det er modbydeligt og en stor vanære for jer.

Se hvor meget indsamlingen gav her.

Men finanskrisens, måske største offer, er tydeligvis også træt af den danske stat i al almindelighed. Vi kunne godt have lånt dem penge og støttet dem meget mere, og det med det samme, tak.

Skulle vi med det samme have ydet massiv støtte og givet kriselån til Island? Har vi hånet en trængt nation?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: