Annonce:
Annonce:

Riskær klager over debattonen

Klaus Riskærs projekt Understrøm bliver kaldt alt fra 'vås' over 'tung læsning' til 'nyskabelse og nytænkning'. Nu svarer Riskær selv

Annonce:
Følg nationen!

Nå så er jeg på nettet, og har nu fået set på ”debatten” på Nationen. 80% af alle indlæg (som kommer fra de samme 12-15 personer), har noget at gøre med hvor åndsvag jeg er. Det mest bemærkelsesværdige er behovet for åbenbart at gentage det. Endsige bruge tid på det overhovedet !

Så er der en håndfuld indlæg om, at jeg må kede mig i fængslet, og derfor skriver alt muligt !. Her overser man jo introduktionen som ligger på Nationen, og hvor det jo er klart at alt er skrevet for lang tid siden, og derfor intet har med fængsling at gøre ;)

Så hvis vi ser bort fra hvor stor en idiot jeg er, og hvor meget jeg må kede mig i fængslet, så vil jeg gerne lige vende tilbage til selve projektet.

Annonce:

Knap 3 – 5 000 følger ekstrakterne på Nationen, og projektet selv har ca. 5 000 der følger det direkte fra vor egen server www.understrom.com

Så kan man jo sige at 8 – 10 000 jo ikke er imponerende, men omvendt så ved jeg ikke hvor der har været en ren indholdsdebat uden politisk medejerskab og interessegruppe promovering, hvor temmelig mange enkeltborgere ret systematisk følger med i noget der nok kan virke lidt højpandet på de fleste. Og som jo kræver en vis stillingtagen.

Det der bekymrer mig langt mere er, at de mange der læser ekstrakterne på Nationen, eller de fulde indlæg på serveren, ikke går mere aktivt ind i debatten. Jeg skal medgive at sprog og fremstilling ikke er lettilgængeligt, men alt er ikke lettilgængeligt i denne verden. Og hvis man vil prøve at skabe en indholdsdebat med 171 emner, så må der være dels sammenhæng dels dybde der rækker lidt ud over hverdagssnakken.

Annonce:

Jeg tror desværre at mange af jer ikke lige giver jer tid til at læse hvad der står ! Eller går ind på vores server hvor I kan få det oplæst af mig selv via i-Tunes. Jeg har hørt en del have stor glæde af lydfilerne, som bliver lettere tilgængelige grundet oplæsningen.

Annonce:

Hvis vi ser lidt på hvad der skal ske i de kommende uger, så kommer vi forbi den ny tids transportmåder, som fjerner distancen imellem land og by. Imellem et område og et andet. Som skaber det fri liv, hvor befolkningen kan rykke sammen i små områder, og alligevel have en fod i de store byer. Vi ser på nye institutionsformer. Skolerne laves om, så der ikke længere er klassetrin eller klasseværelser. Karaktersystemer fjernes. Fritid og skole smelter sammen. På børnepasningsområdet smelter børnepasning og ældrepleje sammen. Fritidsklubber lægges op af alderdomshjem, og fremmede gamle bliver ny tids virtuelle bedsteforældre.

Vi kommer videre til fødsler, og det forhold at man fremover stort set kun føder med kunstig befrugtning. Og hvad mere bizardt er, at man genemfører ægsortering udenfor livmoderen, og oplægger det bedst egnede æg hos en rugemor. Altså biologiske forældre der skaber det fælles DNA, men ikke føder barnet ! Der så iøvrigt gen-mappes for sygdomsdispositioner og får indlagt nanochips iforb. med befrugtningen af ægget. Vi kommer til spørgsmålet om alder i ny tid hvor alle bliver 110-120 år. Ens barn er dermed 80-90 år ! Ens barnebarn er 50-60 år og ens oldebarn er i trediverne. Man holder helt op med at tale om alder og taler om aldersklasser istedet. Afstanden imellem generationerne presser de ”gamle” ud.

Døden ophører som tema, fordi man begynder at planlægge den. Folk gider ikke leve mere i en alder af 120 år og ”står af” som et planlagt forløb.

Det er lidt om hvad der kommer på Nationen i den kommende tid. Jeg synes det er rigtig synd og ærgeligt, at I ikke benytter det tilbud der her gives til at se ind i et bud på fremtiden, og på en måde hvor I selv kan tilrette forventningen til den, ved at lave ændringsforslag på vor server, eller kan debattere den på Nationen.

For mit vedkommende skal jeg gerne gå i debatdialog via Nationen, men så skal det sgu være om indholdet og ikke om hvorvidt man har en forudindfattet mening om mig. Forudindfattet meninger er roden til alt stilstand, og grundlaget for et tilbagestående samfund der er indelukket og reaktionært.

Annonce:

Det forsøg der her er lavet på at sætte en anderledes snak igang om mange, tunge emner, er lavet af en oplægsholder der vil denne debat det bedste. Og viderebragt af et blad der har historiske traditioner for ikke at være bundet af omgivelsernes form og sædvaner. Nu bliver det så spørgsmålet om jer der følger Nationen, vil give dette projekt en rimelig chance, og så overleve at I for en sjælden gangs skyld må følge med, gøre det over flere uger på en gang og samtidig må evne at læse indenad.

Men igen må jeg sige, at hvis vi kommer til et samfund, hvor alle jer, der skaber det, ikke vil indgå i en debat på grund af formen, så vil det kun være populistiske one-liners der skaber dette samfund. Og der skaber underholdning, men ikke meningsfyldt indhold.

Når nu projektet og EB har brugt tid og ressourcer på at smide dette for jeres fødder, gider I så ikke lige pudse brillerne og give disse indlæg lidt overvejelse. Jeg kan garantere jer for, at få de få der overlever samtlige 171 indlæg der udsendes fra www.understrom.com frem mod foråret 2009, så vil der forme sig mange nye indtryk og inspirationer, som I selv kan bruge i jeres egen meningsdannelse. En meningsdannelse der bliver alt andet end forudsigelig, og derfor tilader forandring og forbedring af vores fælles samfund.

På gensyn

Klaus Riskær Pedersen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: