Annonce:
Annonce:

'Krarup og Langballe, I hykler jo'

Danskere skal selv have lov til at bestemme, om de vil give deres børn en endefuld - udlændinge må ikke.

Ophavsmændene til hele balladen.
Ophavsmændene til hele balladen.
Annonce:
Følg nationen!

Folketingsmedlemmerne Krarup og Langballe har lavet oprør i Dansk Folkeparti. De har udtalt, at de mener revselsesretten skal genindføres, bare ikke for udlændinge.

Dagbladet Politiken kunne i går afsløre, at de to fætre har været med til at vedtage en integrationserklæring, hvor udlændinge skal skrive under på det modsatte af revselsesretten.

I hykler
- Jeg ved, at det i Danmark er forbudt at slå sine børn, står der som punkt 8 i den 16-punkts erklæring om aktivt medborgerskab, som udlændinge skal skrive under på, hvis de vil have opholdstilladelse i Danmark.

At fætrene kan gå ind for denne, men ikke revselsesretten, mener Kamal Qureshi, MF for SF, er hykleri.

Annonce:

- Langballe og Krarup har sammen med regeringen lavet spillereglerne for, hvad det vil sige at være en god medborger i Danmark. Dem skal udlændinge følge. Men nu sidder de to herrer selv og siger, at de ikke er gode medborgere, siger Kamal Qureshi til Politiken.

Dengang integrationserklæringen blev vedtaget var begge fætre enige om, at det var en fremragende idé.

Glimrende erklæring
Forslaget gav i første omgang anledning til debat, og her forsvarede Langballe og Krarup erklæringen.

- (...) jeg har selv været med til at sætte den erklæring sammen. Jeg synes, at det er en fremragende erklæring, sagde Jesper Langballe under debatten, og Søren Krarup fortsatte:

- Jeg var med i hele forløbet. Jeg var med til at lave integrationsaftalen, og jeg var med til forhandlingerne ovre i Integrationsministeriet, sagde han, der også var tilfreds med erklæringen:

Annonce:

Udlændinge kan ikke styre sig, når de revser deres børn
Også dengang undrede man sig over fætrenes modstridende udmeldinger. Da Søren Krarup og Jesper Langballe blev spurgt om, hvordan han kunne støtte en erklæring, der krævede at udlændinge ikke måtte slå deres børn, når de samtidig mente, at danske forældre burde have ret til det, svarede de:

- Det konstateres i den erklæring, og det er da en nyttig oplysning, det synes jeg da nok det er, og den skal da stå der, sagde Jesper Langballe om punkt 8 i erklæringen:

- Især når der er tale om kulturer, hvor revselse af børn måske nok kan have en voldsom karakter, som heller ikke jeg vil acceptere. Det står der så, og det er jo rigtigt, hvad der står, og det har jeg ingen problemer med.

Og Søren Krarup mente heller ikke, der var et problem. Han forklarede, at hans modstand mod revselsesretten var en kamp 'imod et totalitært samfunds interesse i at gøre den private familie til et samfundsanliggende'.

Annonce:

-Til gengæld er der så sket det i mellemtiden, at der er kommet et andet totalitært system til landet, som overhovedet ikke respekterer bl.a. en familie som en ligedannet størrelse, og som derfor ofte mishandler kvinder og børn, sagde Søren Krarup under debatten. Det skriver Politiken.

- Vi har set børn blive mishandlet, vi har set døtre blive dræbt af denne hellige totalitærlovreligiøsitet, og der er situationen en anden. Det er der nogle, der ikke kan forstå, det beklager jeg. Men det er ikke min skyld.

Rasende Qureshi: I opfordrer til ulovligheder
Både Krarup og Langballe står ved deres udtalelser, selvom partiledelsen har forsøgt at sætte dem på plads. SF's Kamal Qureshi raser over fætrene.

- Det er at opfordre til ulovligheder i det danske samfund. Og ovenikøbet ulovligheder, som de som folketingsmedlemmer selv har sat spilleregler op over for. Men det vil de ikke respektere, siger han til Politiken og fortsætter:

- Så vil de have, at vi skal sige til børnene, at når jeres forældre slår jer, så gør de det af kærlighed, og så kan det godt være, det er ulovligt. Det er simpelthen så langt ude, mener han.

Annonce:

Der gælder ikke samme regler
Ifølge Krarup og Langballe må danskere gerne give deres børn en velanbragt endefuld, men udlændinge skal holde fingrene for sig selv. Det er måske ikke af kærlighed, når de gør det, eller også har de bare tradition for at slå hårdere?

Som nationen!-medlem Claus J. skriver, efter at have læst gårdsdagens artikel på Politiken.dk.

- Selvfølgelig skal I have lov til at lammetæve jeres umulige møgunger. Bare I ikke er udlændinge!

Er det hykleri, når fætrene argumenterer for både revselsesret og integrationserklæring?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: