Annonce:
Annonce:

Vælter Helle Thorning sig i mudder?

Er danske politikere bare for ens og for pæne og deres konflikter for ligegyldige

Annonce:
Følg nationen!

De kalder det for den politiske svinesti og holder krisemøder om 'tonen i debatten'. Men er sandheden ikke, at de i virkligheden taler for pænt til hinanden, og ligner hinanden alt for meget.
Vi taler om politikerne i Folketinget, hvor 80 procent har en baggrund som offentlig ansat akademikere.

Annonce:

Taler og tænker ens
Enten er de kanonkedelige og anonyme.Eller også er de bare jævnt kedelige og taler det samme stud. scient.pol-sprog, som om de har læst de samme 40 bøger, og tilfældigt trak lod om, hvilket politisk parti, de skulle vælge og hvor kunne få den bedste karriere.
Om de så repræsenterer Anders Foghs midtersøgende social-liberalisme eller Helle Thornings midtersøgende liberal-socialisme, er et fedt.
De lyder med få undtagelser skræmmende ens. En sofistikeret debat i det britiske underhus ville få de skarpeste gloser i Folketinget til at ligne Peter Pan. Der tør man godt tone flag, så det kan ses og høres, at der er forskel på folk.

Annonce:

Usmageligt eller kedeligt
Er det f.eks. usmageligt, når Helle Thorning siger: - Både Lars og Lene skal tage det roligt, trække vejret og tælle til ti. Eller når Lene Espersen svarer igen og siger: Thorning har opført sig som en dilettant. Hun har været mere optaget af at slæbe tv-kameraer med end at være forberedt i den politiske debat.
Eller er det for skrapt Venstres politiske ordfører Inger Støjberg siger: - Man krummer jo tæer over at høre, hvordan oppositionens leder, Helle Thorning Schmidt, anklager regeringen for ikke at skabe tillid.
Og er det mudderkastning, når beskæftigelsesminister Helle Thorning Schmidt i et interview siger: -Helle Thorning Schmidt er havnet i muddergrøften med et meget usmageligt personangreb og en manglende ansvarstagen til de udfordringer, vi står overfor. Det er dybt beskæmmende.

Ligner kloninger
Er problemet ikke snarere, at der et for lidt forskel på både toppen og bunden i dansk politik, at politikerne i store træk ligner kloninger, der siger de samme ting, og at de er frygtelig bange for at være kontroversielle, så de støder et flertal og magten fra sig.

Synes du også at politikerne vælter sig i mudder. Eller savner du mere kul på detbatten, stærkere farver og større personligheder i dansk politik. Politikere med skrappe farver, der har mod og karakter til at være sig selv.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: