Annonce:
Annonce:

Flere flygtninge til Danmark

Obama mener, at Danmark kan gøre mere for irakiske flygtninge.

Danmark - Tag jer sammen!
Danmark - Tag jer sammen!
Annonce:
Følg nationen!

Danmark, og de andre lande der var med i den amerikanske koalition i Irak, har gjort for lidt for at afhjælpe flygtningekrisen. Det mener USA's nyvalgte præsident Barrack Obama.

- Koalitionspartnere som Storbrittanien, Australien, Italien, Spanien, Holland, Danmark og Japan har gjort sørgeligt lidt for at klare flygtningekrisen, og må opmuntres til at gøre mere, skriver Obama-kampagnen på sin officielle hjemmeside.

Omfattende krise
Præsidenten ser også indad, og han kritiserer USA for kun at tage imod 190 flygtninge, frem for de 7000, som landet har forpligtet sig til at byde velkommen. Derfor skal asylansøgninger fra irakiske flygtninge nu genovervejes.

I følge Ritzau var der i foråret i alt 4,7 millioner irakere på flugt.

Tag imod flere
Barrack Obama opfordrer landene bag koalitionsstyrkerne, dermed Danmark, til at tage imod flere kvoteflygtninge.

Annonce:

Venstres integrationsordfører, Karen Elleman, er enig med Barrack Obama i, at indsatsen overfor de irakiske flygtninge ikke har været god nok. Hun mener at fokus skal ligge i nærområderne, det skriver Politiken.dk.

- Alle, der har været med i koalitionen, har en fælles forpligtelse til at gøre noget aktivt for at afhjælpe flygtningestrømmene. Men det handler ikke ensidigt om at modtage flere kvoteflygtninge. Med de 500 kvoteflygtninge, som Danmark har forpligtet sig til at modtage årligt, modtager vi det antal, som vi kan magte at få integreret i vores samfund. Indsatsen i nærområderne er utrolig vigtig, og pengene rækker ganske enkelt længere i nærområderne, siger hun til Politiken.dk.

Ifølge Politiken har Danmark siden 2003 givet opholdstilladelse til 802 personer fra Irak med flygtningestatus, ud af dem er 43 kvoteflygtninge. Danmark har i alt fået tilbudt 104 kvoteflygtninge fra Irak af FN.

R erklærer sig enig med Obama
De radikales integrationsordfører, Morten Østergaard, mener, at kritikken er velplaceret.

Annonce:

- Jeg er fuldstændig enig med Obama. Den danske regering er gået et kæmpe skridt uden om at tage ansvar for Iraks flygtninge, siger han.

- Udlændingeservice og FN har flere gange opfordret til, at man foretog en 'kvoterejse' til nærområderne til Irak for at hjælpe med genbosætning af irakiske flygtninge. Regeringens svar har hver gang været 'nej, det ønsker vi ikke'. Derfor mener vi, at det er en meget velplaceret kritik. Danmarks ageren i forhold til de irakiske flygtninge - både de, der har søgt asyl her, men i høj grad også kvoteflygtninge - er udtryk for én lang ansvarsforflygtelse«, siger Morten Østergaard til Politiken.dk.

S: bakker op
Hos socialdemokraterne erklærer man sig også enig i Obamas synspunkter, integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen, siger til Politiken.dk:

- Han har ret. Vi har ikke gjort noget særligt. Venstre og Dansk Folkeparti vil ikke noget på det her område, det har vi set mange eksempler på«, siger han.

Annonce:

Har Obama ret i sin kritik? Har vi gjort for lidt for at hjælpe de irakiske flygtninge?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: