Annonce:
Annonce:

150 mio. i pension til Nordea-chef

Du betaler: 56-årige Thorleif Krarup kan grine hele vejen ned til banken

Den almindelige bankkunde betaler Thorleif Krarups pension på over 100 mio.
Den almindelige bankkunde betaler Thorleif Krarups pension på over 100 mio.
Annonce:
Følg nationen!

Er du kunde hos Nordea, og det er over en million danskere, så er du som de fleste lønmodtagere ramt af finanskrisen.
Dyrere boliglån, billån, gebyrer og store tab på pensionsforsikringer, er blevet hverdagskost for de fleste bankkunder.
Men ikke for den 56-årige jyde Thorleif Krarup. Nordeas tidligere danske bankdirektør kan i stedet grine hele vejen ned til banken for dine penge. Han har nemlig scoret en gigantisk pensionsaftale på ikke mindre end 150 mio. sv. kr., godt 112 mio. danske, efter 12 års arbejde i banken.

Annonce:

Årsløn 9,1 mio.
Det afslører Nordens største morgenavis, svenske Dagens Nyheter i dag i en opsigtvækkende artikel. I følge avisen er Krarups aftale en de dyreste pensionsaftaler indgået i Sverige.
Afsløringen har vakt stor røre, vrede og forargelse i Sverige - ikke mindst i denne krisetid, hvor så mange almindelige lønmodtagere er ramt af nedsmeltningen i verdensøkonomien.
'Aftalen er indgået under meget specielle omstændigheder,' skriver Nordea i et brev til avisen som en forklaring på aftalen, der oprindelig blev indgået i slutningen af 80'erne, da Thorleif Kraurup var koncernchef i Unibank, og derefter i 2002 godkendt af Nordeas betyrelsesformand Jacob Palmstierna.
Banken tilføjer, at indholdet i aftalen har været kendt siden Thorleif Krarup fratrådte, og er nævnt i noterne i bankoncernens årsregnskaber siden da.
Thorleif Krarup var koncerndirektør for Nordea i halvandet år mellem 2001 og 2002, og hans løn som direktør var årligt på 9,1 mio. svenske kroner. Han måtte efter pres afgå fra posten i 2002.

Får topløn til han bliver 85
Nordea blev Nordens største bank, da svensk-finske MeritaNordbanken i år 2000 gik sammen med danske Unibank.

Danske Thorleif Krarup fra Unibank blev koncernchef for den nye Nordea i 2001, mens finske Vesa Vainio blev bestyrelsesformand.

Ifølge aftalen kan Thorleif Krarup beholde halvdelen af lønnen fra Nordea, til han fylder 62 år. Derefter skal han have 60 procent af lønnen i pension frem til sin død eller til det fyldte 85 år. Bliver han 85 år, vil der således i alt være udbetalt 150 mio. svenske kroner.

Thorleif Krarup var senest i aktion i den danske finansverden, da han som betyrelsesformand fik solgt Danmarks største teleselskab TDC til fem britisk-amerikanske kapitalfonde. En aftale, der dengang forgyldte daværende TDC-direktør Henning Dyremose.

Annonce:

Horribelt
Thorleif Krarup siger til Dagens Nyheter, at han slet ikke kan genkende tallene i aftalen, som Dagens Nyheter beskriver det.
- Det kan jeg ikke kommentere på, men holder de tal, som du opgiver, så må du gerne nøjes med at sende mig halvdelen,' siger den tidligere Nordea-chef til den svenske avis.

-Det lyder helt horribelt. Man kan godt forstå, at foragten for bankerne og deres idiotiske dispositioner oprører befolkningen, skriver flere svenske aviser.

Hvordan har du det som bankkunde med, at din bank betaler en så ekstrem stor pension til en mand, der ovenikøbet måtte gå af, fordi han ikke kunne klare jobbet ?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: