Annonce:
Annonce:

Joachim to mio. ned i løn

Skal han have sin 'gamle' løn tilbage i sit nye ægteskab med Marie

Skal Joachim og Marie have samme løn som Joachim havde sammen med Alexandra?
Skal Joachim og Marie have samme løn som Joachim havde sammen med Alexandra?
Annonce:
Følg nationen!

Joachim bør berede sig på selv at forsørge sit andet kuld unger. Han kan ikke påregne, at staten åbner kassen yderligere, hver gang han får lyst til at formere sig. Held og lykke med familie nr. to –men betragt den som en privat fornøjelse, tak.

Det konkluderer Ekstra Bladets leder efter gårdsdagens meddelelse om, at kornprins Joachim venter barn med prinsesse Marie til maj. Royale kredse ser til gengæld gerne, at prinsesse Marie belønnes, og får en løn, for det arbejde hun udfører.

To mio. ned i løn
Joachim gik to millioner kr. ned i løn, da han blev skilt fra Alexandra. Han må i dag nøjes 2.878.762,46 kroner i apanage. Så meget betaler de danske skatteydere årligt til prins Joachim og prinsesse Marie. Oveni kommer momsrefusion og diverse skattefrie gaver fra f.eks. bilfirmaer og tyrkiske ejendomsmæglere.

Annonce:

Samtidig er vi med til at finansiere Joachims ekskone, grevinde Alexandra, som får hele 1,9 millioner kroner i ’løn’ for sit arbejde, der blandt andet består i at klippe røde snore over.

Penge livet ud
Alexandras løn er livsvarig. Så lever hun f.eks. i 30 år, til vil hun modtage en samlet løn fra skatteyderne på over 60 millioner kroner.

Regnestykket for Joachim, inklusive ekskone, løber op på næsten 4,8 millioner kroner. Joachim og Maries del af pengene er skattefri.

Da Joachim og Alexandra blev skilt, blev Joachims apanage sat ned, men da han giftede sig med Marie 24. maj i år, besluttede Folketinget at hæve hans hyre med 800.000 kroner.

Han skal nemlig selv betale Marie løn for det arbejde, hun udfører. Et arbejde, der blandt andet inkluderer en rejse til Rusland på mandag.

Men prinseparret på Schackenborg kan ikke forvente en yderligere lønstigning, når de bliver forældre sammen, selvom Joachim givetvis mener han fortjener det, og gerne vil have sin gamle hyre tilbage..

Annonce:


Repræsentative pligter
– Jeg kan ikke forestille mig at apanagen vil stige. Marie har repræsentative pligter, som hun udfører for Danmark, men det vil et lille barn ikke have, siger historiker og kongehusekspert Jon Bloch Skipper.

– Barnet bliver en lille højhed og står som nummer syv i arvefølgen, men han eller hun bliver ikke en kongelig højhed, for så skal man være gift med en monark eller barn af en kronprins.

I sit nye ægteskab med prinsesse Marie må Joachim nøjes med godt to mllioner mindre om året, end da han var gift med Alexandra. Burde hans løn hæves og være på samme niveau, som det var første gang, han var gift ?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: