Prischok på mad bremset

Større prisbevidsthed hos danskerne efter pengekrisen kan ligefrem føre til prisfald på fødevarer

Glæd dig. Det bliver billigere at købe ind i supermarkedet. Der er tusindlapper at spare.
En dansk familie på fire personer bruger nemt 60.000 kr. om året på fødevarer, og udgifter til mad er i det hele taget den største udgift på budgettet efter posten til husleje.
Så derfor har madprisernes himmelflugt på 10-15 procent det sidste års tid år virkelig givet familiekontoen et mærkbart gok nedad.

Gode nyheder
Men nu er der gode nyheder til forbrugerne. Prisboomet på fødevarer i supermarkedet er toppet og i nogle tilflælde oveni købet faldet.
Det er forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen, der bringer de glædelige nyheder, og konstateter, at madprisernes himmelflugt endelig er bremset:

- Nu er fødevarepriserne stabliseret, siger hun til Ritzau. Der vil måske komme et lille fald, men ingen stigninger.
Samlet vil forbrugerne ikke kunne mærke en forskel, når alle varerne kører gennem kassen i supermarkedet.

Sparer på de dyre varer
Den økonomiske krise får danskerne til at spare på supermarkedets dyreste varer som store oksebøffer og dyrere rødvin.
- Luksusvarerne erstattes af billigere alternativer, hvor man kan spise sig mæt til en lille pris. En hakkebøf eller suppe mætter jo også, siger Lehmann Erichsen.

Kædernes egne mærker
Et hit i de fleste supermarkedskæders benhårde konkurrence er kædernes egne mærker, der ofte sælges 20-30 procent billigere end den originale mærkevare, og desuden i flere tilfælde er fremstillet samme sted og af samme ingredienser som den originale vare. Brugsen, Coop, og Dansk Supermarked får fremstillet alt fra leverpostej til mejeriprodukter under egne navne.

Har den økonomiske krise gjort dig mere prisbevidst og købert du i det hele taget mere discount?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere