Riskær: Status i frihed til rådighed

Casual shoppping, byerne som entertainment-centre og lysten til at markere sin frihed gennem påklædning og indretning. Klaus Riskær i Understrøm

Byerne i ny tid er blevet omfattende metropoler. Alle lever i byen på en eller anden måde. Byerne er blevet den ny tids kalejdoskopiske smeltedigel for alt det, som ikke er syntetisk, upersonligt og forudsigeligt.

Ny tids befolkning sikres i forvejen levering i hjemmet af alle typer af sædvanlige dagligvarer, så det ligger i den nyt tids kvalitetsideal, at man ved selv at opsøge kvalitet kan komme frem til et resultat, der ikke er forudsigeligt. Det er i byerne, denne jagt finder sted. Det er i byerne, at kvalitetsindkøbet gennemføres og man finder det særlige, der ikke passer ind i de store logistiksystemer.

Det bliver en særlig måde at markere sig på; at man gennem påklædning, indretning og tilberedning kan signalere, at man har frihed til rådighed.

Casual shopping bliver dermed en del af storbyens rolle som entertainment-center. Ligesom det bliver i byerne, man oplever skuespil, ballet og opera opsat – men integreret med ny teknologi.

Du kan skrive din mening om Riskærs spådom her - eller du kan besøge www.understrom.comog få den lange version af dagens tekst. Der er nyt fra understrøm i morgen.