Annonce:
Annonce:

Gør reformen politiet dummere?

Politireformen er forhandlet på plads - der skal være flere betjente, men hvor skal de kommer fra?

Der skal være flere af dem her, men hvor skal de komme fra?
Der skal være flere af dem her, men hvor skal de komme fra?
Annonce:
Følg nationen!

Politiet får nu en tiltrængt økonomisk håndsrækning. Regeringen har indgået en aftale, der sikrer det hårdt trængte politi 850 millioner kroner. De penge skal bruges til at rette op på den kritiserede politireform.

Der er for få betjente til det egentlige politiarbejde, og det skal der gøres noget ved, poltiet skal have 300 betjente ekstra. Betjentene frigøres til gadearbejde ved at ansætte 250 kontorfuktionærer til politikontorerne.

- Det er en god dag for politiet og en rigtig dårlig dag for det kriminelle miljø," siger justitsminister Brian Mikkelsen (K) til TV 2 NEWS.

Allerede fra 1. februar 2009 skulle der være flere betjente på gaden.

Kontorpersonale til kontorarbejde
Når kontorfunktionærerne ansættes, vil det frigøre en masse betjente, der nu sidder og laver papirarbejde. De vil have tid til at være på gaden i stedet.

Annonce:

Aftalen gør det også muligt at betale ordensmagten for overarbejde, så de ikke behøver at afspadsere.

"Det er den største styrkelse af politiet i mange, mange år. Hvis ikke det lykkedes, har vi en ny situation," siger Peter Skaarup (DF) til TV 2 NEWS med henvisning til, det vil kunne få konsekvenser for politiets ledelse, såfremt at reformen ikke kommer til at fungere.

De ekstra betjente bliver tilført med 150 næste år og yderligere 150 året efter. Betjentene skal særligt indgå i kampen mod bande- og rockerkriminalitet.

Dummere betjente
En del af aftalen er også, at der skal optages flere politielever. Det drejer sig om 150 politielever ekstra både i 2009 og 2010, og det vil udvide styrken med 300 betjente.

Politiet har før i tiden haft svært ved at rekruttere tilstrækkeligt med politielever, og de har flere gange igangsat massive ansøgerkampagner, der skulle sikre, at nye betjente forsøgte at blive optaget.

Annonce:

I 2007 fik Politiskolen knap 1200 ansøgere, trods flere kampagner. Ud af dem blev omkring en tredjedel optaget.

Danmark optager i gennemsnit mellem 400 og 450 politielever årligt. Med den nye politireform skal der optages yderligere 300 fordelt over de næste to år. Det vil sige, at det årlige optag bliver på mellem 550 og 600 elever. Hvis ansøgertallet ikke stiger, vil Politiskolen være nødt til at optage halvdelen af alle ansøgere.

Men hvordan undgår man at slække på optagelseskravene til uddannelse, hvis man skal optage flere, når der er samme antal ansøgere? Vil politireformen gøre politiet dummere?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: