Annonce:
Annonce:

Sterlingchef taler ud om lyve-strategi

Sterlings tidligere pressechef Rulle Grabow Westergaard blev suspenderet, fordi hun ikke ville tegne et skønmaleri i pressen.

Hurra - her går det godt, var pressestrategi op til konkursen. Men pressechefen ville ikke være med til at fortælle noget, der ikke passede, og derfor blev hun suspenderet. Foto Thomas Borberg
Hurra - her går det godt, var pressestrategi op til konkursen. Men pressechefen ville ikke være med til at fortælle noget, der ikke passede, og derfor blev hun suspenderet. Foto Thomas Borberg
Annonce:
Følg nationen!
Annonce:

2 uger før konkursen fik Rulle Grabow Westergaard en telefonbesked fra Sterlings topchef. Hun skulle ikke møde på arbejde næste dag, og hun kunne betragte sig selv som suspenderet. Årsagen var, at hun havde nægtet at udføre den såkaldt 'proaktive positive kommunikation' over for pressen, som den øvrige ledelse på det tidspunkt mente var nødvendig.

Et studie i elendig kommunikation
Hun siger i et interview med overskriften Rulle: Kchef, da det hele ramlede på Kommunikationsforum.dk at selve pressehåndteringen af konkursen godt kan bruges som et studie i elendig kommunikation, og at hendes konkurs-krise-plan aldrig kom i spil. Og at hun i forløbet op til suspensionen, havde forsøgt at få de andre direktører med på hendes 'ærlighed varer længst'-strategi. Men lyvestrategien vandt.
- Vi skulle selvfølgelig ikke fortælle omverdenen, at vi ikke havde problemer, og at alt kørte på skinner. Det siger næsten sig selv. For det var jo løgn. Men det var lige præcis det, topledelsen valgte at gøre. De ønskede sig en proaktiv kommunikation til pressen om, hvor sund vores forretning var.

Nægtede pure
De ville have nogle kommunikative afværgemanøvrer, som skulle fortælle om en masse nye, kommercielle tiltag, som vi var på vej med. Hvilket på det her tidspunkt var lodret løgn. Jeg nægtede pure at være med til det og prøvede samtidig at forklare, hvilke konsekvenser en sådan strategi kunne have for selskabets fremtidige troværdighed – hvis det værste skulle ske. Og så blev jeg suspenderet, siger Rulle Grabow Westergaard.

Bundkarakter til Sterling
Der var altså ingen fungerende pressechef da Sterling lukkede onsdag d. 29 oktober, og der var heller ingen direktører, der gik i pressen og forklarede og undskyldte over for kunderne. På nationen! mener 6 procent, at det var klogt af Sterling-cheferne, mens hele 84 procent giver ledelsen bundkarakter, fordi de ikke stod frem.

nationen!-medlem Mogens D., er en af dem, der godt ville have haft ledelsen til at stå frem: *
- Hvis de har kæmpet så bravt for virksomhedens overlevelse som der blev givet udtryk for på Sterlings hjemmeside, synes jeg det havde været på plads at stå åbent frem og forklaret lidt om baggrunden for at det gik så galt og undskylde overfor de mange som blev ramt mere eller mindre hårdt af konkursen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: