Annonce:
Annonce:

Riskærs Understrøm 24

Klaus Riskær tror, at fremtidens parforhold vil blive præget af opløsningstilstand, og derfor lægge op til serielle ægteskaber

Annonce:
Følg nationen!

Den ny tids faktiske forhold er, at den enkelte nok ser sig som en del af en familie, men at familien kan udskiftes og forandres som livet går sin gang.

Ægteskabet vil nok have et romantisk afsæt, men er i sit praktiske indhold udtryk for et socialt, civilretsligt og materielt koncept.

Den serielle natur, som parret ser deres familieliv og egne muligheder på, repræsenterer dog en opløsningstilstand. Situationen bliver i praksis den, at for langt de fleste faste parforhold og ægteskaber bliver holdningen, at man ”tager et ryk sammen.” Kun meget få indgår ægteskab med en forestilling om, at det bliver til døden dem skiller.

Denne praksis lægger grundlaget for serielle ægteskaber.

På mange måder kan man sige, at der indføres krav til konkurrencedygtighed i forholdet. Denne proces vil i sig selv føre til bedre parforhold, så forhold vil løfte sig selv videre; der skabes en fælles eksistens med meningsfyldt indhold, også efter børnene er modnet.

Du kan skrive din mening om Riskærs spådom her - eller du kan besøge www.understrom.comog få den lange version af dagens tekst. Der er nyt fra understrøm i morgen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: