Annonce:
Annonce:

Megastort, megafedt?

Først var der tale om højhuse midt i det gamle Christianshavn og midt i Tivoli. Men stærke kræfter arbejder på andre ideer om nye megabyggerier

En grafisk fremstilling af Store Roberts 72,5 meter høje skulptur. (Cowi)
En grafisk fremstilling af Store Roberts 72,5 meter høje skulptur. (Cowi)
Annonce:
Følg nationen!

De sidste par måneder har man i København ivrigt debateret om man skal placere en 72,5 meter høj jernskulptur af Robert Jacobsen i Københavns Havn.

Kæmpe jern i havnen
Det er en sammenslutning af familien til den afdøde kunstner, kendt som 'Store Robert' og en række private fonde, der vil forære københavnerne mastodont skulpturen. Til sammenligning er selve statuen af Frihedsgudinden i New York 45 meter høj (92 meter med sokkel).
Se mere her

Højere end Herlev
Hotel Radisson Scandinavia har også ytret ønske om at udvide, både i bredden og dybden. Hotellet ønsker bl.a. at bygge ti etager ovenpå de nuværende 26 som måler 82 meter i højden. Hvis det sker bliver hotellet sandsynligvis på højde med Amtssygehuset Herlev, som med sine 120 meter er landets højeste bygning.

Annonce:

<br /><small><a href="http://maps.google.dk/maps/ms?ie=UTF8&amp;hl=da&amp;msa=0&amp;msid=103157242679914023151.00045b061ef7c91ec95a4&amp;ll=55.684712,12.53303&amp;spn=0.033399,0.152543&amp;t=h&amp;source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">Vis stort kort for at gå i detaljer</a></small></p><p><b>116 meter juletræ</b><br /> Sidste skud på stammen mht. til kæmpebygninger i København er 'Juletræet' i Rødovre. Projektet der netop har vundet en arkitekt konkurrence skal, hvis det bliver endeligt gennemført, ligge mellem Roskildevej og Avedøre Havnevej. Huset bruttoareal bliver på 27.866 kvm. og 116 meter højt. Bygningen beskrives som 'et kubistisk, jultræsformet højhus med åbne glasfacder'. <br /><a href="http://www.jetsongreen.com/2008/11/roedovre-tower.html">Se mere her</a></p><p>Med alle disse nye kæmpebyggerier i støbeskeen er spørgsmålet om hovedstaden er klar til det. I sidste instans handler det vel om beboerne ønsker at København radikalt skal ændre udseende de kommende år. Stem og giv os din kommentar om hovedstadens kommende megabyggerier.</p>

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: