Annonce:
Annonce:

Præmie til folk med faste renter

Redningspakker får folk til at glemme, at der er risiko ved aktier og obligationer, mener CEPOS. nationen!-medlem foreslår præmie til folk med faste renter

Annonce:
Følg nationen!

ATP skød 30 milliarder ind i banksektoren, regeringen udstedte en 35 milliarder stor statsgaranti for indlån i bankerne, så blev reglerne ændret, så pensionskasserne slap for at sælge realkreditobligationer med tab, og senest har staten via sin Særlige Pensions Fond skudt 22 milliarder ind ved støtteopkøb af realkreditobligationer. Hos CEPOS er man slet ikke begejstret, over alt denne 'nationalisering' af finanskrisen.

Folk lærer det aldrig
- Når der hele tiden bliver fejet op efter dem, der skal til at betale prisen for at have taget en risiko, så lærer folk det jo aldrig. Når man først hjælper banksektoren, så realkredit- og pesnionselskaberne og nu flekslånerne, så tænker folk, at regeringen nok også redder dem næste gang, siger Mads Lundby Hansen, CEPOS..

Annonce:

Han synes, at politikerne burde præsentere deres redningspakker med langt mere alvor og skepsis, og så ellers ændre reglerne så folk, der tager en risiko med f.eks. fleks-lån, aktieinvesteirnger og indlån i risiko-banker, i højere grad selv bærer risikoen.

Indfør en 'selvrisiko'
- Det ville da være fornuftigt, hvis bankkunder f.ex selv skulle dække de første 50.000 kroner af deres tabte indskud, hvis banken gik ned. Det ville betyde, at folk ville undersøge deres bank lidt grundigere.

På samme måde bør der gælde en ubegrænset 'selvrisiko' for aktieinvestorer og flekslånere. Begge grupper har nydt godt af de redningsaktioner, regeringen har iværksat den seneste måned, men hos cepos håber man, at det er slut med redningspakker.

- jeg håber sandelig ikke, at vi kommer til at se redningspakker, når der er store virksomheder, der begynder at gå ned. Den her nationalisering vi har oplevet, er forhåbentlig slut, siger Mads Lundby Hansen.

Annonce:

Men hvad siger du? Håber du også, at det er slut med redningspakker, og synes du, det er er god ide med en slags 'selvrisiko' for investeringer, så staten eller folk, der ikke investerer, bare dækker eventuelle tab?

nationen!-medlem Poul - synes, at det er 'Sørgeligt.'
- Ud og lån op til begge øre. Køb alle de aktier du kan. Køb alle de ejendomme du kan og husk at lave lånene med størst mulig risiko. Uanset hvordan det går, så hjælper Fogh og hans diciple. Det er jo ens for alle i et demokratisk land.....Eller?

Og Sidse D skriver i en kommentar til den seneste 'redningsaktion':
- Her har vi købt hus for 5 år siden, med et fastforrentet lån på 5%. Lige siden er vi blevet bollet i røven af de lave renter på flexlån, og har sat masser af penge til, mens alle i vores omgangskreds har grinet af os. Nu bliver vi f...... også bollet i røven af staten, mens alle med flexlån griner hele vejen til banken. Det er bare for meget!!! Hvorfor ikke give en økonomisk præmie til de ansvarlige med fastforrentet lån også.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: