Annonce:
Annonce:

De stærke kvinder bag

Hvad ville Barrack Obama være uden Michelle Obama?

Hvad ville Barrack være uden sin Michelle
Hvad ville Barrack være uden sin Michelle
Annonce:
Følg nationen!

Ekstra Bladet bringer i dag et portræt af Michelle Obama, som er en respektindgydende kvinde. Hun har en uddannelse som advokat fra to af Amerikas mest prestigefyldte universiteter, Harvard og Princeton. Lige nu bestrider hun et job som vicedirektør for Chicagos hospitaler, hvor hun tjener flere penge end sin succesrige mand.

Det job skal hun forlade, når hun følger sin mand ind i det hvide hus, hvor hun kommer til at besidde en ny stilling som USA's første sorte præsidentfrue.

Michelle Obama er både stærk, klog og smuk, men hvor meget betyder førstedamen egentlig for præsidentens popularitet?

Andre eksempler
En række førstedamer har gennem tiden haft afgørende betydning for deres mænds succes:

Annonce:

Eleanor Roosevelt, gift med Franklin Roosevelt, betragtes som den måske mest inspirerende og indflydelsesrige præsidentfrue overhovedet. Hun mente, at alle skulle have de samme rettigheder samt samme adgang til uddannelse, og hun kæmpede blandt andet for borgerrettigheder og ligestilling. Hun var en af bagmændene, da FN blev stiftet under slutningen af 2.verdenskrig. Ydermere kæmpede hun for de sortes rettigheder.

Jacqueline Kennedy var gift med John F. Kennedy, hun var elsket og afholdt i befolkningen og kendt for sin skønhed og stil. I sin tid som førstedame renoverede hun store dele af 'Det hvide hus', og hun inviterede efterfølgende et tv-hold på besøg, så hele Amerika kunne få en rundtur.

Betty Ford, der var gift med Gerald Ford, talte åbent om hendes tidligere behandling for psykiske problemer. Da hun senere blev opereret for brystkræft, udtalte hun sig ofte om sygdommen. Hun var også fortaler for fri abort og ligestilling.

Rosalynn Carter, gift med Jimmy Carter, var en af hendes mands nærmeste rådgivere, og hun sad med til flere kabinetmøder.

Hillary Clinton, gift med Bill Clinton, var en stærk førstedame, hun var meget optaget af det amerikanske sygehusvæsen og talte tit på vegne af kvinder og børn.

Annonce:

'Vild med dans'-effekten
Herhjemme findes samme effekt. Statsminister Anders Fogh Rasmussens popularitet steg betragteligt, efter at hele Danmark var blevet charmeret af fru Rasmussen på de bonede gulve i 'Vild med dans'.

Vi kendte hende ikke så godt før, men efter vi havde set hende sprede ben og fnise kammeratligt med dansepartneren, var vi alle sammen på fornavn med Anne Mette, og det nød statsministeren godt af.

Man tænker selvfølgelig, at når en klog og intelligent kvinde tilsyneladende elsker manden, så må han jo i bund og grund være en fin fyr.

Men hvor meget betyder kvinden bag for mandens popularitet? Hvor stor en andel af sejren er Michelle Obamas fortjeneste?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: