Annonce:
Annonce:

Dobbelt op for digitalt tv

Nationen!-medlem forarget efter 100 procent prisstigning fra telegiganten You See

Annonce:
Følg nationen!

Telegiganten, You See, der med over en million kabel-kunder flere steder i Danmark sidder i en monopol-lignende position, har givet sine digital-tv-kunder et ordentligt prischok. You See har nemlig uden videre her og nu sat kortgebyret op med 100 procent for digitalt tv. Det sker helt uden forvarsel i et lille kortfattet brev på 13 linjer til de mildt sagt overraskede kunder.

Helt ude i hampen
- En prisstigning på 10 eller 20 procent kan man forstå, men 100 procent i et hug er jo helt ude i hampen, skriver Nationen! medlem Hardy C. Det virker som om de der kapitalfondejere bag You See bare skal have fyldt kassen op med en hel masse millioner, så de kan få nogle skillinger sendt ind på deres fede schweiziske bankkonti.

Annonce:

Bedre produkter
-Vi arbejder hele tiden på at forbedre vores produkter, så du som kunde får endnu mere ud af at modtage tv fra os, skriver You See til kunderne. 'Du vil derfor fremover få ekstra tv-kanaler og tjenester helt automatisk sammen med dit abonnement på Digitalt kabel-tv. Fremover skal du betale 199 i kortgebyr hvert halve år, i stedet for som nu, hvor du betaler 199 årligt. Vi har hævet prisen på baggrund af den generelle prisudvikling'.

Uden modspil
-Ja. 199 kr. lyder måske ikke af så meget, fortsætter Hardy C., men en fordobling er og bliver en fordobling. Jeg kan ikke forstå at You See's udgifter på et år kan være steget så voldsomt, at det motiverer til en så drastisk forhøjelse.Går det denne gang uden modspil fra forbrugerne er der åbent for et rent tagselvbord. Man kan godt frygte for, hvad der kommer af forhøjelser i fremtiden. Men vi forbrugere har tilsyneladende ikke nogle rettigheder.

I den ejendom,hvor jeg bor, har vi ikke noget alternativ til YouSee, og må heller ikke opsætte parabol, så det er bare at bide i det sure æble, hvis man vil være up to date med digitalt tv. Vil man gerne se tv og have et godt udbud, så er der mange steder i landet ikke rigtigt noget alternativ til You See.

Annonce:

Dobbelt så dyrt
Teleanalytiker John Strand indrømmer overfor Nationen!, at forhøjelsen på 100 pct. for Digitalt tv fra You See umiddelbart virker dramatisk, men prisen er selv efter forhøjelsen relativt lav set i forhold til markedet..

-You Sees største konkurrenter , Kanal Digital og Viasat, tager det dobbelte for samme ydelse, godt 400 kr. halvårligt, så set i det lys er deres pris ok, siger John Strand.. Men i det hele taget vil konkurrencen på området blive skærpet. En række elselskaber investerer 15 milliarder kroner i deres fiberprojekt, der bl.a. kan dække samme formål, og siger ovenikøbet helt åbenlyst, at de ikke har krav om forrentning af den investerede kapital. Så umiddelbart tror jeg ikke, at forbrugerne skal forvente yderligere forhøjelser i et i forvejen kompetetativt marked.

Er det forargeligt, at YouSee sætter prisen for deres digitale tv op med 100 procent eller synes du fortsat at YouSees digitale fjernsyn er prisen værd?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: