Annonce:
Annonce:

Krisekvinder er hårde og magre

Et kig tilbage i tiden viser, at kvindeidealet ændrer sig i krisetider.

Sarah Jessica Parker blev sidste år kåret som verdens mest usexede kvinde, den økonomiske krise kan nu sende hende helt til tops på listen over de mest sexede
Sarah Jessica Parker blev sidste år kåret som verdens mest usexede kvinde, den økonomiske krise kan nu sende hende helt til tops på listen over de mest sexede
Annonce:
Følg nationen!

Amerikansk forskning har vist, at mænd kigger efter forskellige typer kvinder afhængigt af, om der er opgang eller nedgang i samfundsøkonomien, det skriver jp.dk.

To amerikanske forskere, fra universitetet Mercyhurst, har kigget på pin-up modellers kurver og udseende gennem de sidste 40 år, og den undersøgelse har vist, at kvindetypen ændrer sig.

Typerne
Når der er opgang i samfundet, bruger industrien modeller, der er yngre, lavere og har runde, bløde former og romantiske træk. De bliver på den måde det gældende kvindeideal.

I nedgangstyper går man over i den helt anden grøft og bruger højere, slankere og ældre modeller, der har et mere markant udtryk. Kvindetypen bliver hårdere.

Annonce:

Urmennesker
Det skyldes, i følge forskerne, ren stenaldermentalitet. Når tiderne er svære, leder mændene efter hårde, seje og modne kvinder. Når tiderne er gode, kan mændene tillade sig at kigge efter de bløde, unge og romantiske typer. Det er et bevis for, at vores natur følger ældgamle indgroede ritualer fra en anden tid.

De to forskeres resultater viser, at det netop er sådan tingene har udviklet sig. Fra de fede 60'ere, der blev afløst af de oliekrise-ramte 70'ere, til 90'erne, hvor økonomien havde en gevaldig optur, og nu til de nedgangsramte 00'ere.

Finanskrisens kvinder
Den økonomiske krise er over os, og derfor er de hårde og magre kvinder på vej, hvis vi skal tro amerikanerne. Så i takt med modellerne skiftes ud på alverdens forsider, vil gadebilledet også ændre sig, når kvinderne opdager, at de er nødt til at ændre udseende for at lokke mændene til.

Men hvad siger mændene? Vil du gerne udskifte Scarlett Johansson- og Kate Winslet-typer med kvinder som Sarah Jessica Parker og Margrethe Vestager? Og hvad med kvinderne, vil du ændre dig, hvis idealet og mændene kræver det?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: