Annonce:
Annonce:

Politi gør oprør mod politireform

Borgerne gidsler i dramatisk udspil fra 10.700 politifolk, der med arbejd efter reglerne-aktion næsten truer med strejke

Politiet har fået nok
Politiet har fået nok
Annonce:
Følg nationen!

Den udskældte og forhadte politireform får sig nu endnu et dramatisk hak i tuden. Nu gør også politiet oprør mod reformen.
Med borgerne som gidsler eller ihvertfald tabere går 10.700 politifolk i gang med den første arbejdskamp i styrkens nyere historie

Det bomstærke Politiforbund vil med virkning fra tirsdag bede sine medlemmer arbejde efter efter reglerne. Det vil medføre en markant forringelse af politiets borgerbetjening.

Som en strejke
Hvor alvorlig situationen er fremgår af et svar fra Peter Ibsen, formanden for politiforbundet, til Berlingske Tidende.
Han bliver spurgt:

-Vil det at arbejde efter reglerne have samme effekt som en strejke?


-Ja. Konsekvensen vil meget hurtigt blive det samme.


-Jamen, politifolk har jo ingen strejkeret. Det er jeres job alt for vigtigt til.

Annonce:

-Vi er fuldt opmærksomme på, at vi ikke må strejke. Men når ikke vores arbejdsgiver optræder ansvarligt, er vi i vores gode ret til at udføre vores job efter reglerne. Det må være fuldt ud ansvarligt.


Slut med pænheden
Med andre ord. Nu er det slut med pænheden. Rigspolitichefen, justitsministeren og retspolitikerne stikker blår i øjnene på danskerne med budskabet om, at 250 flere HKere til politiet vil løse ordensmagtens værste krise nogensinde, mener politiformanden.

Forbundet kræver, at der allerede fra næste år og frem til 2020 bliver optaget 200 ekstra elever på Politiskolen, så styrken i slutningen af næste årti er 2.000 politifolk stærkere end i dag. Afviser politikerne kravet, vil Politiforbundet i morgen bede alle landets betjente arbejde efter reglerne.

-Det er ikke en tom trussel. Alle i politiet ved, at det her ar alvorligt ment, fastslår politiformanden.

Annonce:

Dansk Politi har aldrig fået større bevillinger eller haft en større styrke end i dag, og aldrig tidligere været udsat for en så massiv kritik.
Så politifolkenes aktion mod den indtil nu mislykkede politireform kan ikke komme på et mere ømtåeligt tidspunkt end netop nu. Og kan opfattes som grov afpresning.
Er politifolkene en forkælet faggruppe eller er de i deres gode ret til at aktionere med alvorlige konsekvenser for borgerne?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: