'Præster elsker ikke deres næste'

En selverklæret heks underholdt børn i Aalborg Zoo ved et halloween-arrangement. Det fik frikirkepræsterne på banen for at advare mod hekseri. Er du mest bange for hekse eller præster?

Dannie Druehyld er heks, og hekse påkalder sig dæmoner. Og den slags bør ikke underholde børn i en zoo, mener flere nordjyske præster. Foto: Polfoto
Dannie Druehyld er heks, og hekse påkalder sig dæmoner. Og den slags bør ikke underholde børn i en zoo, mener flere nordjyske præster. Foto: Polfoto

Aalborg Zoo havde i weekenden inviteret den erklærede heks Dannie Druehyld til at underholde børnene ved et halloween-arrangement.

Det fik en gruppe nordjyske folke- og frikirkepræster til at advare forældrene mod at deltage i arrangementet.

- At lade sine børn komme under indflydelse af en erklæret heks og lade dem udstyre med heksebryg og amuletter er efter vores mening ikke ansvarligt. Vi taler ikke om en skuespiller eller en, der i dagens anledning har klædt sig ud, men om en person, som i en lang årrække har praktiseret heksekunst, og som tager disse ting alvorligt, siger sognepræst ved Vor Frelsers Kirke, Vagn Folkerman til nordjyske.dk.

Påkalder dæmoner
- De (hekse, red.) påkalder små åndsmagter, små afguder. Man kalder det energier, men i kristen forstand er det dæmoner, man påkalder sig, supplerer Folkerman.

Aalborg Zoo afviste kritikken med, at der var tale om 100 procent underholdning og 0 procent religion, når Dannie Druehyld lavede heksebryg og amuletter sammen med børnene.

- Vi har Dannie Druehyld inde, fordi hun kan levere gode oplevelser til børnene. Vi har tidligere brugt hende, fordi hun er en god fortæller og bruger naturen på en god måde. Vi går ind for naturbevarelse, så hun passer ind i vores koncept, siger Aalborg Zoos kommunikationschef.

Elsker ikke næsten
nationen!s Tobias J anklager da også præsterne 'for ikke at elske deres næste'. Han har nemlig mødt Dannie Druehyld flere gange og mener, hun er et stille og roligt, fornuftigt menneske.

- Jeg vil da til enhver tid hellere invitere Dannie Druehyld til en kop kaffe og en god snak, end jeg vil invitere en præst...