Vil du true røvere med luftgevær?

Hjemmerøverier foregår i sagens natur i hjemmet, og hvis man har et luftgevær er det vel OK at hive det frem og true røverne. Eller...

Ville du forsvare dig med et skydevåben eller et baseball-bat, hvis du fik besøg af hjemmerøvere?
Ville du forsvare dig med et skydevåben eller et baseball-bat, hvis du fik besøg af hjemmerøvere?

De to røvere fra nattens hjemmerøveri i Høng blev truet ud af huset med et luftgevær. Den 60-årige mand ville nemlig ikke finde sig i at blive røvet, så han gjorde voldsom modstand. Og efter at have fået diverse snitsår i arme og lår, fandt han sit luftgevær frem og det lykkedes ham til sidst at true røverne til at forlade huset.

Efter hjemmerøveriet i Galten d. 2. oktober - hvor de fire røvere dræbte en 70-årig mand - handlede mange af kommentarerne på nationen! netop om våben. Lars A. - som havde gjort alt for at sikre huset med diverse låse, nye vinduer, 3 punktsdøre etc. - skrev:

Nu mangler jeg kun en pistol
- Nu mangler jeg kun en pistol, som jeg kan have liggende i soveværelset. Som dansker er du frataget muligheden for at forsvare dit eget liv og din families, hvis man skal følge lovgivningen. Jeg vælger gerne at have et ulovligt våben og at anvende dette mod røvere. Om de så dør eller bliver lemlæstede for resten af livet, så vil hver dag fra min celle glæde mig på min og familiens vegne.

Martin G. ville også gerne have mulighed for at forsvare sig mod hjemmerøvere, men han ville klart foretrække et baseball-bat:
- For det første er det ikke ulovligt, for det andet er der minimal risiko for at ens børn kommer til skade ved uheld eller leg med våbnet. Men ja, meget tyder på at det er nødvendigt at tage sagen i ejen hånd her i dagens Danmark.

'Et ekstra øje i panden'
Og Jesper R. - som også bor lidt afsides - er blevet nervøs 'ved alle de sumprotter der ikke kan kende forskel på dit og mit':
- Tror sku jeg anskaffer mig en lille gøb.... Så kan de få et extra øje i panden. Vores hjem er helligt og så vil jeg skide på at nakke en indtrængen !!! Bare min mening

Men hvad mener du om at forsvare sig med et skyde-våben eller et baseball-bat, og har du selv overvejet, at anskaffe dig et våben?

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen