Da guldsmed Preben Randløv i februar blev udsat for et røveri, lagde han optagelser af forbrydelsen ud på internetsiden YouTube.
Videooptagelsen viste blandt andet, hvordan hans kone blev slået i hovedet med knyttet næve af en af røverne, som stak af med smykker for 1,3 millioner kroner.
Preben Randløv lovede 25.000 kroner i dusør til den, der kunne hjælpe med opklaringen.
Politiet viste samme videooptagelse i fjernsynet, for at få hjælp til opklaringen, og guldsmeden havde derfor ikke regnet med, at det var forkert at lægge optagelsen på internettet, men der tog han grueligt fejl.
Meldt til politiet
Guldsmed Preben Randløv blev meldt til politiet af datatilsynet, fordi han ikke havde spurgt røveren om lov, før han lagde optagelser af ham ud på nettet. Røveren var i øvrigt maskeret.
Preben Randløv fik stor opbakning af befolkningen, men ikke desto mindre blev han dømt til at betale 10.000 kroner i bøde, mens røverne gik fri.
Nu gentager historien sig.
Vil gøre det igen
Preben Randløv har igen været udsat for et røveri. Lige efter, at han blev politianmeldt efter det første røveri, fastslog han, at han ville handle på samme måde, hvis det blev aktuelt igen.
Det er det nu, og Preben Randløv udtalte i går til TV 2 Østjylland, at han igen vil lægge overvågningsvideoen ud på You Tube.
Er det rimeligt at offeret skal straffes for at forsøge at opklare forbrydelsen? Hvorfor er det i orden at overvågningsvideon vises på tv, men ikke på internettet? Er den kriminelles krav på at blive beskyttet større end behovet for at finde ham, så han kan dømmes? Hvem er offer og hvem er gerningsmand?