Danmarks bedste bearnaise

Bearnaisesaucen har fået oprejsning og er vendt tilbage til det gode selskab. Men hvilken færdigsauce er bedst?

Bearnaisen er igen inde i varmen. Her er det Restaurant Oubæk, der serverer boeuf bearnaise. Foto: Bo Svane
Bearnaisen er igen inde i varmen. Her er det Restaurant Oubæk, der serverer boeuf bearnaise. Foto: Bo Svane

Den er besværlig at lave. Den skiller. Den er gammeldags, og den feder.

Sådan har kritikken længe lydt af den tidligere så populære bearnaisesauce. Den blev forvist til landevejsrestauranterne, Jensens Bøfhus og som topping på 'eksotiske' pizzaer. Danskerne gad ikke sætte tænderne i en hakkebøf overhældt med klistret, gul bearnaisesauce.

Indtil for nylig. Saucen, hvis navn stammer fra den franske kommune med samme navn, er nemlig tilbage på menuen. Danskerne gufler igen spandevis af bearnaise i sig. Fredag efter fredag står den på bøf bearnaise med tilbehør osv.

nationen! har sat sig for at teste, hvilken bearnaise er den bedste (hvilket ikke nødvendigvis betyder, at det er den, du spiser oftest). Stem til højre.