EU vil registrere bloggere

Er politikerne bange for, hvad bloggerne kan bringe på banen? Eller er en registrering af bloggerne en måde at sikre bloguniversets troværdighed?

EU vil registrere alle bloggere. Foto: Colourbox
EU vil registrere alle bloggere. Foto: Colourbox

År 2008. Alle bloggere skal registreres af myndighederne, og de skal tilmed betale en afgift for at få lov til at blogge. Lyder det som en dårlig joke? Eller som en parodi på George Orwells fremtidsdrama 1984? Det er det ikke.

Marianne Mikko, estisk medlem af Europaparlamentet og socialdemokrat har stillet et forslag med titlen 'Forslag til betænkning - om mediernes mangfoldighed og koncentration i den Europæiske Union'. Heri foreslår hun at registrere alle bloggere - og dermed give dødsstødet til bloguniversets regel nummer et: mulighed for anonymitet.

Bloguniverset er så populært et 'medie', at det tiltrækker 'less principled people', siger Marianne Mikko.

Forurener cyberspace
Hun afviser at se bloggere som en 'trussel', men mener, bloggere er i en position, hvor de kan 'forurene cyberspace'.

- I think the public is still very trusting towards blogs, it is still seen as sincere. And it should remain sincere. For that we need a quality mark, a disclosure of who is really writing and why.

Marianne Mikko mener altså, at befolkningen i EU, stoler for meget på indholdet i blogosfæren - og at det er for let at komme med beskyldninger og rette angreb mod eksempelvis kendte politikere.

Er du enig med hende, eller tager du altid indholdet med et gran salt?

Konkurrence
Mikko er også bekymret for konkurrencen blandt medierne. Hun mener, medierne i Europa er under (økonomisk) pres, fordi borgerjournalister og bloggere er ved at tage levebrødet fra uddannede journalister. Derfor bør bloggere betale en afgift.

Forslaget er allerede vedtaget af Kulturkomitéen i EU. Det skal behandles af Europaparlamentet den 22. september.

Er du enig med Marianne Mikko, bør vi registrere alle bloggere for at sikre troværdigheden? Eller er det en krænkelse af anonymiteten - og ytringsfriheden? Vil det betyde noget for dig, hvis du som blogger skal registreres af en offentlig myndighed?