Singler smider mad ud for milliarder

Danske singler smider op til 75 procent mere mad ud end andre. Skal de selv lære at spare - eller skal supermarkederne sælge mindre pakker?

Danske singler smider 44 procent mere ud end danskerne i gennemsnit. Det kan du læse mere om i Ekstra Bladet i dag.

Mens en gennemsnitsdansker hvert år smider 63 kilo mad i skraldespanden i stedet for at spise det, er tallet for singler nærmere 90 kilo. Meget af spildet skyldes de store pakninger af madvarer i supermarkeder.

- Ofte har pakningerne en størrelse, der passer til fire personer. Og de køres meget hyppigt mængderabatter, siger professor i forbrugeradfærd John Thøgersen.

Supermarkederne tjener på spildet
Men mens singlerne hver køber mad for næsten dobbelt så mange penge som en person i en familie på fire, tjener supermarkederne på, at maden smides ud.

- Det er logik for burhøns, at jo mere, du køber som forbruger, jo mere tjener de i sidste ende. Danske butikker har ingen moralsk forpligtelse. De ser sig ikke forpligtet til at lave en optimal størrelse af mad, forklarer Marcus Schmidt, ekspert i detailhandel ved Copenhagen Business School.

nationen! vil gerne have din holdning serveret på et sølvfad: mangler der mindre pakker i detailbutikkerne, så singlerne kan købe mad i passende mængder? Eller er det singlerne selv, der skal blive bedre til at bruge madvarerne i stedet for at smide den ud?

Kom med din kommentar herunder og deltag i afstemningen til højre!