Den bedste grillmarinade

Alt smager bedre med den rigtige mariande. Må vi se din?

Husk at være forsigtig i omgangen med råt kød og altid at varme tingene i gennem før konsumering
Husk at være forsigtig i omgangen med råt kød og altid at varme tingene i gennem før konsumering

Mens fødevarepriserne når nye himmelhøjder, bliver det endnu mere relevant at kunne fremtrylle god smag for små penge. Alle kan lave lækker mad, hvis der er penge nok. Men hvad gør man når budgettet er stramt?

Svært med billigt kød
Alle kan smide en dyr bøf på grillen med succes, men hvad gør man hvis man kun har et par slatne kyllingefilter eller et par billige nakkekoteletter ?

Svaret er: den helt rigtige grillmarinade. Man kan marinere det meste, men noget af det kød der tager bedst mod marinade er heldigvis billigere kødvarer som kylling og svinkød.

nationen har nu modtaget en opskrift fra Steffen, der skriver at den er fuldstændig suveræn! Whiskyen giver en MEGET lækker smag! Det indbyrdes forhold af ingredienserne svæver lidt i det uvisse, men kan naturligvis varieres efter smag og behag.

Olivenolie, citronsaft, chilisauce (sød), Kikkoman Soya Sauce, hvidløg, whisky (ca ½ dl), evt. lidt ketchup, evt. cayennepeber, salt & peber.

Hæld marinaden i en plasticpose, smid kødet i og sørg for, at marinaden fordeler sig jævnt med kødet (slå knude på, så det holder sig indenfor). Lad gerne ligge i køleskab i mindst 2 timer.

Onkel PH
På redaktionen har vi selv en marinade vi gerne deler med vores nationen! Her under kan du læse vores forslag, men har du selv nogen gode marinader, eller gode grill tips du vil dele med omverden, så skriv dem herunder eller send en mail til: nationen5@eb.dk

'Onkel PHs Grill Marinade' (4 personer):

Ingredienser:

1 kop ketchup, 1/3 kop solsikkeolie, 1 stort løg, 3 fed hvidløg, Tabasco, sukker, vand, salt/peber

Opskrift:

Finthak løget, knus hvidløgsfeddene og bland med resten af ingredienserne i en gryde

Lad kødet marinere mindst 2 timer i marinaden før grill.

Når kødet ligges på grillen, stiller du også gryden med restmarinaden på grillen - så har du sovs! Husk at den resterende marinade / sovs skal varmes grundigt igennem, da der har været råt kød i den inden opvarmning

Del din opskrift med andre nationen!-medlemmer her. Alle har jo ret til en god marinade.











kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen