Ungdomshuset er ikke kun voldspsykopater

Ungdomshuset rykker i dag officielt til Dortheavej i København NV, og efterlader 300 dansere på gaden. Se protestvideo her

1. juli er en sorgens dag for en del tidligere brugere og naboer til det nye autonomhus i Nordvest. De unge overtager huset i morgen, og kan se frem til at få en krans i velkomstgave.
1. juli er en sorgens dag for en del tidligere brugere og naboer til det nye autonomhus i Nordvest. De unge overtager huset i morgen, og kan se frem til at få en krans i velkomstgave.

Klokken 16 lægger en række naboer og andre triste aktivister en begravelseskrans ved det tidligere Kulturhus på Dortheavej i Københavns Nordvest Kvarter. Kransen bliver en traditionel grankrans, og kransebærer Rasmus Jarlov, konservativ kommunalpolitiker, siger, at den symboliserer, de aktiviteter der nu ikke længere er plads til. F.ex. Dans i Nordvest med 300 medlemmer.

Det er sørgeligt
- Vi synes, det er sørgeligt, at der ikke er fundet en løsning for bl.a. danserne, og derfor lægger vi en krans, siger Jarlov, der samtidig lover, at han vil deltage i de unges faste Mandagsmøder, og hver gang stille spørgsmål til, hvad de unge gør, for at danserne kan få et sted at være.

Midlertidig fejl
Der er ikke sluppet noget ud om, hvordan og hvornår de unge selv vil fejre deres nye adresse, og Ungdomshusets pressetelefon melder 'midlertidig fejl - samtalen afsluttes'.

Men hvis de unge vælger at feste med høj musik og andet, der kan tænkes at få pulsen op på borgerne i Nordvest, så har Jarlov oprettet en hjemmeside, der anviser, hvor og hvordan man kan klage. Hjemmesiden vil løbende opdatere listen over (de forventede) klager, så politikere og andre kan følge med.

Se naboernes protestvideo

</p><p>Det er dog langt fra alle, der er kede af de nye naboer. Oh, come on...skriver nationen!-medlem Fredrik Lidström, der synes, at 'Hele den her anti-ungdomshusbevægelse synes at være til varierende grad påvirket af flere ting udover småborgerlighed, inobjektivitet og demagogi. Det er ignorance, had og formentlig en god portion kedsomhed.</p><p>Meget kan man sige om Ungdomshuset, men det er et alternativt kulturtilbud, som i bund og grund har nogle fornuftige værdier og derudover giver en masse mennesker muligheder for at udfolde sig kulturelt. Ungdomshuset består ikke udelukkende af berusede punkere, voldspsykopater og andre folk, der vækker meget lidt sympati. <br /><br />Jeg tror at dette nye ungdomshus på Dortheavej 61 kommer til at bringe en masse godt ind i Nordvest, der ellers er et kulturelt fattigt område.</p><p><b>Hvad er den bedste housewarminggave til det nye autonomhus?</b></p>

1 af 2 
2 af 2 1. juli er en sorgens dag for en del tidligere brugere og naboer til det nye autonomhus i Nordvest. De unge overtager huset i morgen, og kan se frem til at få en krans i velkomstgave.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen