Annonce:
Annonce:

Skælskør: Tilsynet overså rædselshus

Konsulent Gitte Blume fra Socialfonden PRO havde tilsynet med de tre piger i Skælskørs rædsekshus i tre år. Hun så intet

Annonce:
Følg nationen!

Hvis socialvæsenets kontrol havde virket, var det ikke mindst konsulent Gitte Blume fra socialfonden PRO, der som tilsynsførende med plejefamilien i Skælskør skulle have udløst alarmklokkerne og afsløret plejefar GH, der ifølge politiet igennem fem år sex-misbrugte, bankede og sultede tre små palæstinensiske søstre.

Tydeligt berørt tog hun i går plads i vidneskranken i retten i Slagelse, hvor statsadvokatfuldmægtig Louise Pedersen kræver GH dømt efter en paragraf, der kan give op til 12 års fængsel. Han nægter sig skyldig.

Annonce:

Onkel: Hun blev væk
I tre år havde Gitte Blume tjansen som samfundets vagthund, der skulle sikre, at søstrene havde det godt hos plejefamilien. Minimumskravet var et kontrolbesøg i kvartalet, men i går anklagede søstrenes onkel N i Ekstra Bladet Gitte Blume for at have svigtet totalt. Over en periode på 15 måneder blev hun helt væk, og da onklen konfronterede hende, undskyldte hun sig med, at hendes mand netop var død.
Hvad synes du? Burde tilsynsmyndighederne have grebet ind overfor misbruget tidligere? Blander vi os nok i hinandens liv, eller skal man værne om privatlivets fred? Kom med din kommentar herunder!

– Jeg vil ikke citeres for noget, og jeg vil ikke kommentere onklens oplysning. Jeg holder mig til det, jeg sagde som vidne i retten, siger hun til Ekstra Bladet.

Glemte volden
Gitte Blume forsikrede, at hun besøgte børnene hos plejefamilien meget hyppigt, og at der højst gik to og en halv måned som regel mindre mellem besøgene, men at hun aldrig havde opdaget noget alvorligt at udsætte på stedet.

– Hvis pigerne havde fortalt mig om sex-misbrug, havde jeg reageret prompte. Der var heller ingen vold, erklærede hun.
Se en oversigt over rædselshuset her

Men anklageren vidste bedre. Med en rapport i hånden dokumenterede hun, at selv samme Gitte Blume i 2004 havde noteret, at pigerne beklagede sig over bank og havde nedskrevet denne alarmerende udtalelse fra en af dem : 'Jeg har altid været bange for GH'. Rapporten blev sendt. Pigerne lod man blive, hvor de var.

– Man skal være forsigtig med at tage pigernes oplysninger for pålydende. Det skrev jeg også i den rapport, forsvarede Gitte Blume sig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: