Annonce:
Annonce:

Syv bizarre overklassebryllupper

Det danske kongehus plejer at levere rigeligt med gode historier - Tidligere tiders bizarre bryllupper, gør nutiden ret ordinær

Annonce:
Følg nationen!

Marie og Joachim er det sidste skud på danske fyrstebryllupper. Deres historie er relativt almindelig, men overklassen har en lang tradition for ekstreme og underholdene bryllupshistorier.

Giftede sig igen og igen
Den mexicanske revolutioner, Pancho Villa, var kendt for sine modige angreb, og han elskede kvinder. Derfor giftede han sig igen og igen og. Men bryllupperne var ikke gyldige, han bestak dommere og andre embedsmænd, så de var ikke juridisk gældende. Efter ceremonien fuldbyrdede han det falske ægteskab på brydelagnerne. Hvorefter han tog videre. Han trak, som en ægte mand, et spor af forladte kvinder og uægte børn.

Annonce:

Holy shit
Pave Alexander VI ville styrke sin politiske magt. Derfor tvang han sin søn, Cesara Borgia, til at trække sig som kardinal og tage en kone. Cesara, der tidligere havde forsøgt sig på de hvide lagener, fik en ekspert i lægeurter til at lave et elskovsmiddel til bryllupsnatten. Bruden og brudgommen fyldte sig med vidundermidlet, men successen udeblev - i stedet for et elskovsmiddel havde urtekræmmeren lavet et stærkt afføringsmiddel.

Debut med tilskuere
Borgia klanen var styrtende rige i renæssancens Firenze. Den unge Jofre Borgia og hans 16-årige brud skulle på brudenatten fuldbyrde deres løfter. Det unge par havde måske regnet med, at de første skridt ud i erotikkens verden skulle trædes alene, men sådan gik det ikke. Kongen og den pavelige udsending kom ind i rummet, det unge par måtte jo gøre, hvad de nu skulle - mens tilskuerne henslængt konverserede.

Annonce:

Onkel betaler
"Når mønterne i kisten klinger, sjælen ud af skærsilden springer" sådan cirka lyder et gammelt slogan fra den katolske kirke. Når din onkel er paven, så er det altså ingen sag at give gode gaver. Det gjaldt Griolamo Riario, der kunne begave sin udkårne Caterian Sforza. Hun fik en 14 karats guld brokade kjole, en kåbe med over 2000 perler, en taske af guld, flere hundrede løse diamanter og tre perlekæder. Det var Ikke nogen dårlig høst for Caterian, som kun var 10 år gammel.

Jeg henter hende selv
Da Frederik den 2’s datter Anne blev gift, havde hun aldrig mødt sin mand. Hun blev gift med Kong James af Scotland. Hun ville jo gerne møde sin mand og forsøgte at sætte over Nordsøen. Men vinden ville ikke hjælpe. Den var alt for kraftig og flåden måtte søge til Oslo, hvor de gik i læ. Den danske dronning opgav at komme over havet, hun ville vente til efter vinteren. Det kunne den skotske konge ikke vente på. Bruden skulle i hus, om han så selv skulle hente hende - og det gjorde han. Han tog til Oslo og mødte sin kone med søstøvlerne på.

Annonce:

Hold på smykkerne
Da Grace Kelly og prins Rainier af Monaco skulle giftes, blev det dyrt for gæsterne. Der blev stjålet smykker til en værdi af mere end 60.000 af datidens dollars. Medierne, der dækkede brylluppet tæt, kogte helt over, da det vidste sig, at prinsens mor havde en tidligere dømt juveltyv som kavaler.

Tårerne trillede i starten
Den russiske forfatter Leo Tolstoy bejlede kraftigt til den yngste datter af en doktor i Moskva. Selvom den unge kvinde var 16 år yngre en Tolstoy, var hun ellevild. Tolstoy var greve og allerede dengang en verdenskendt forfatter. De ville gifte sig allerede efter en uge, og Tolstoy insisterede på, at hans nye kone i ugen op til skulle læse hans stak af dagbøger. Det fik hende til at græde hele ugen op til og på selve bryllupsdagen. Selvom brylluppet startede i tårer endte lykkeligt. Parret var gift i 48 år.

Kilde: canadianbride.com

Hvilken historie er den skøreste?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: